Astrid kom ikke ind: Gemmer valgplakaterne

Venstre-politiker mener at valget har vist at det er nemt at flytte stemmer og at de traditionelle partier er i krise

Der blev hængt masser af valgplakater op i Gladsaxe med Astrid Søborgs billede på. Hun fik over 1200 stemmer, men kom ikke i Folketinget. Foto: Peter Kenworthy.

Der blev hængt masser af valgplakater op i Gladsaxe med Astrid Søborgs billede på. Hun fik over 1200 stemmer, men kom ikke i Folketinget. Foto: Peter Kenworthy.

Det har været svært at være Venstre-politikker i en valgkamp, hvor både Moderaterne og Danmarksdemokraterne er blevet dannet på baggrund af gamle Venstre-profiler og (til dels) -politik.

Astrid Søborg, der sidder i Gladsaxe Byråd for Venstre, fik for så vidt et godt valg – hendes første – uden at det lykkes for hende at komme i Folketinget. Hun fik 499 personlige stemmer i Gladsaxe-kredsen og 1277 stemmer på landsplan.

Hun mener dog at der var tale om et svært udgangspunkt for hendes parti, at Venstre derfor fik et dårligt valg, men at der har været en masse læring i at være kandidat til et folketingsvalg. Og så mener hun at Venstre har brug for at finde ud af hvordan man ”samler op”.

– Det her valg viser hvor nemt det er at flytte stemmer, og at de traditionelle partier er i krise. Jeg er lidt ked af den valgkamp der blev kørt. Mink-sagen har afsløret nogle problemer i forhold til respekten for retsstaten og grundloven, og det var jo valgets udgangspunkt. Det er en dagsorden, som jeg vil blive ved med at forfølge, fordi jeg synes at den er vigtig, fortæller Astrid Søborg.

– Jeg er dog glad for alle de stemmer jeg har fået. Jeg synes at der er en stor værdi i lokale kandidater, der kender deres område, og jeg har tænkt mig at gemme mine plakater til næste gang, tilføjer hun.