Verdensstjerne forgylder Lundens derby-meeting

Foto: Carsten Bundgaard

Det er for travsporten fuldstændig på niveau med Lionel Messi og Christiano Ronaldo i Parken, når verdensstjernen Johnny Takter kører med i Dansk Trav Derby i Charlottenlund søndag den 26. august.

Johnny Takter er blandt verdens bedste travkuske. Han indkørte næsten 25 millioner kroner i præmier til kunderne i fjor, og superkusken er tæt på de første 15 "mille" i år, og han har en nærmest skræmmende statistik i derbyet i Lunden:

Johnny Takter har nemlig vundet Dansk Trav Derby tre gange i løbet af de sidste fire år.

Senest skete det i fjor, hvor han stik mod beregningerne kørte Peak til sejr i det klassiske løb. Johnny Takter vandt også med Magic Sisa i 2008 og Nice Little Ært i 2009.

"Johnny Takter er en artist i sit fag," fortæller den svenske træner Tomas Malmqvist, som har hyret Johnny Takter til at køre i dette års danske trav derby.

"Han kan alt i en sulky. Jeg kan ikke finde nogen bedre kusk," konstaterer Tomas Malmqvist. Johnny Takter skal køre hesten Ray Damgård, som vandt et af de fem kvalifikationsløb til derbyet.

Som den hurtigste hest nogensinde i et kvalifikationsløb til Dansk Trav Derby. Sejren i derby-prøven sendte med et slag Ray Damgård ind i favoritgruppen.

"Manglende rutine kan måske fælde verdensstjernens hest i derbyet. Ray Damgård har trods alt kun deltaget i 12 løb i karrieren, inden den skal ud i sit vigtigste løb nogensinde."

"På den anden side gjorde den det så godt i derby-prøven, at jeg må være optimist," siger Johnny Takter.

Derby-festen i Lunden strækker sig over løb tre dage i træk. Fredag eftermiddag, lørdag eftermiddag med Dansk Hoppe Derby og så Dansk Trav Derby søndag eftermiddag.

Det er ubetinget årets største sportsevent nord for København, og Dansk Trav Derby bliver da også TV-transmitteret direkte i flere kanaler.

Man forventer, at skulle udbetale gevinster i totalisatoren, for mere end 10 millioner kroner i løbet af fredag-lørdag-søndag.