Unge røvere fanget efter biljagt

Natten til tirsdag truede fire unge, knivbevæbnede røvere sig til 1.500 kr. i 7-Eleven på Strandvejen. De blev kort efter anholdt efter biljagt i København

Fire unge mennesker indfandt sig natten til tirsdag kl. 00.49 i 7-Eleven på Strandvejen, hvor de under trusler med knive fik udleveret ca. 1.500 kr. samt et ukendt antal cigaretter.

De kørte fra stedet i en stjålet Mazda 626, der kl. 02.15 blev set af en patrulje på Amager Boulevard. Betjentene bemærkede hurtigt, at bilen blev ført af en tydeligt mindreårig person og at der opholdt sig tre andre mindreårige personer i bilen.

Politiet forsøgte at standse bilen med stopskilt, men drengene havde ikke til sinds at stoppe, så de kørte videre mod Langebro. Efter en længere biljagt gennem byen, hvor drengene flere gange kørte over for rødt lys med 140 km i timen, blev bilen til sidst standset i Tåsingegade og drengene blev lagt i håndjern kl. 02.25.

I bilen fandt politiet kosterne fra røveriet i Hellerup samt kosterne fra et lignende røveri mod 7-Eleven på Falkoner Allé.

Tre af de anholdte var 14 år, mens den fjerde var 15 år.

Politiet fremstillede efter redaktionens deadline den 15-årige røver i Dommervagten med henblik på varetægtsfængsling. De tre andre er overdraget til de sociale myndigheder.