Skribentens slutspurt

Villabyernes sportsjournalist gør status over sin træning op til Bellevue Triathlon

Foto: Ole Tradsborg

Forberedelserne er slut, og jeg er klar til at gøre status, kort før Bellevue Triatlon skydes i gang.

Med en lille uge igen føler jeg mig lidt splittet i, hvor godt forberedt jeg er. Alt i alt er mavefornemmelsen god, og en stor del af mig siger, at meget er, som det skal være, mens en anden del af mig sætter store spørgsmålstegn.

Og rigtigt er det da også, at jeg kunne have trænet mere intenst. Særligt 'krydstræning', hvor cykling og løb øves i en sammenhæng. Mit håb var, at jeg netop skulle have trænet dette med Skovshoved Tri, men af forskellige årsager, specielt et par ugers tiltrængt sommerferie, umuliggjorde dette.

De længere cykelture er det heller ikke blevet så mange af i 'sommerens' løb, men dog alligevel nok, føler jeg.

Løbedistancerne er heldigvis også blevet gradvist længere, hvilket sommerferien i Holland og Belgien også blev benyttet til.

Lige netop dette er faktisk en særskilt anbefaling: At løbe i sin ferie. For mit vedkommende betød blev det et par smukke oplevelser rundt om søer i en forstad til Amsterdam samt et varmt formiddagsløb på den belgiske kyst. Hele otte km blev sidstnævnte løb til.

Også svømmetræningen blev holdt ved lige i udlandet, og selv om det ikke blev de helt lange træningspas, lykkedes det rimeligt at holde den del af træningen ved lige også.

Men om jeg kunne have klaret det uden en form for doping, ved jeg ikke.

Og derfor skal jeg allerede nu ile med en bekendelse, selvom den ikke tilnærmelsesvis er på linje med de store dopingsyndere i Tour de France.

Egentlig doping er der nemlig langt fra tale om, men jeg har snydt lidt. For jeg har 'taget' yoga!

Det startede i forbindelse med udredningen for en mindre rygskade og en generelt svag ryg. 'Kontorryg' kan man kalde det. Et forløb på Gentofte Hospitals rygcenter fik mig sporet ind på yogaen, og siden har jeg læst, hørt og oplevet, at yogaen efterhånden har mange målgrupper.

For mig blev det en god modvægt til hård, fysisk træning, men i særdeleshed godt som træning af min ryg med bonus i forhold til balance og smidighed. De to sidstnævnte forhold har aldrig været min stærke side.

Yoga er derfor en klar anbefaling, selv om jeg måtte sluge et par kameler, da jeg tog hul på et for mig nyt træningsområde.

Men hatha-yoga, som jeg nu har prøvet i nogle måneder, vil jeg helt sikkert fortsætte med længe, da jeg har oplevet ganske stort udbytte af det.

Om yogaen lige frem giver mig et forspring og/eller mentalt overskud i Øresund eller på land, vil vise sig snart. Lige gyldigt hvad ser jeg fortsat meget frem til den kommende tri-udfordring, som en ud af 600 deltagere.

Min svømmestart sker med start kl. 7.50 fra stranden på Bellevue, og alt efter dagsformen forventer jeg at løbe ind over den sidste målstreg 3 1/2 time senere. Om det lykkes er ikke så afgørende. Jeg er i hvert fald blevet 'hooked' på triatlon og længere distancer virker – i skrivende stund – ikke længere så skræmmende.

Derfor er jeg også sikker på, at jeg i slutningen af august indløser billet til Deloitte Øresund Triathlon, som næste år foregår den 26. juni.