SISU i modvind

Herrerne tabte for fjerde gang i træk og er fortsat uden point i Basketligaen

Foto: Joakim Weibel

Det var en flok modløse SISU-spillere, der søndag eftermiddag forlod Kildeskovshallen. De vidste nok, der var en gedigen opsang i vente fra træner Jesper Johansen, da det var fjerde nederlag i sæsonen i lige så mange kampe.

Det startede egentlig meget godt, hvor gæsterne fra Svendborg førte de første to perioder, men med SISU lige i hælene godt ledet af amerikanske John Smidt, der scorede det ene flotte point efter det andet.

Som kampen skred frem, blev det klart for de knap 600 tilskuere, at SISU-forsvaret ville få problemer med gæsternes to fysisk meget stærke centere, og Svendborg løb i de sidste to perioder fra hjemmeholdet og vandt en fortjent sejr på 93-76 efter periodestillingerne 24-23, 52-39 og 74-54.

John Smith blev topscorer med 20 point og blev kåret til 'Man of the Match'.

De unge kan ikke selv

Træner Jesper Johansen og formand Peter Glahn var efter kampen ikke fuld af undskyldninger:

"Vi har et par skader blandt de rutinerede folk, og når de unge tilsyneladende ikke er helt klar endnu – ja, så taber man".

En ting, der skal arbejdes med hos de unge, er psyken, eftersom flere yngre kræfter virkede uden selvtillid, da først modgangen kom.

Det problem er Peter Glahn klar over:

"Flere spillere er første års seniorer, så vi vidste inden sæsonen, at det var noget, der skulle arbejdes med. Med mere rutine og selvtillid tør de unge at have bolden og udfordre noget mere", sagde SISU-formanden.

Med det fjerde nederlag i træk og en placering som næstsidst kunne det ende med nedrykning, men sådan fungerer det ikke inden for basket. Hold rykker ikke ud fra kun sportslige aspekter. Forhold som det organisatoriske, økonomiske og specielt geografiske (for at udbrede interessen for sporten) spiller en vigtig rolle. Det sætter man nok pris på i SISU i øjeblikket!