SISU gik i sort – og så rødt

Højdramatisk kamp mod Horsens blev tabt stort, men SISU overgav sig først efter en drabelig dyst

Ole Tradsborg;Ole Tradsborg

basketball SISU var trukket i nye, sorte farver, og det klædte holdet godt. Det samme kunne siges om gæsternes gule farver, som der også på tilskuerpladserne var relativt mange af mandag aften i den ellers kun halvfyldte Kildeskovshallen. Men alle fremmødte skulle blive vidner til en højintens kamp, hvor SISU spillede hurtigt, men hvor rækkens nummer to, Horsens, spillede endnu hurtigere.

SISU kom først på tavlen med tre sikre straffekast af Darryl Partin, men derefter lavede Horsens et 9-0 run, hvilket grundlagde periodeføringen til gæsterne på 20-13.

Momentum tog gæsterne med ud til anden periode, hvor de stod for periodens første scoring, men hvor unge Jonas Giese Anderson svarede igen med en flot 3'er. Dem lavede han fem af i kampens forløb!

Herefter øgede gæsterne, og der kom tiltagende mere nerve i kampen. Og pludselig eksploderede den!

Det er ikke normalt, at der forekommer direkte udvisninger i basketkampe, og slet ikke, at to spillere ryger ud ved samme lejlighed. Men det skete, da Joe Benjamin, i et forsøg på at komme over en liggende Ante Gospic fra Horsens, blev angrebet hårdt. Først slog den liggende Horsens-spiller ud efter Joe Benjamin, som måske ikke flyttede sig hurtigt nok. Men for at markere sin vrede sparkede Gospic hårdt ud efter SISU-spilleren, der herefter stillede sig i kampklar position.

Dommerne, som der er tre af i kampe på dette niveau, var umådeligt længe om at finde ud af, hvad det var, der lige var foregået for øjnene af dem. Og som en ekstrem tynd afgørelse valgte de ringe dommere at smide begge spillere ud for usportslig opførsel. Begge officielt for at slå ud efter hinanden.

På banen skulle SISU bagefter finde fodfæste, og det lykkedes relativt fint, bl.a. med endnu en 3'er af Jonas Giese Anderson.

Halvlegsscoren var 32-41, og den hentede SISU lidt ind på i tredje periode, som de vandt 20-18.

I starten af fjerde og sidste periode fik SISU for alvor fat i gæsterne og var en kort overgang kun fire point fra dem. Darryl Partin satte midtvejs en 3'er til scoren 62-71, men herfra gik holdet helt i sort og endte med at tabe klart, 68-88. Kræfter var sluppet op.

En sjælden uskarp Darryl Partin stod 'kun' bag 23 point, men forklaringen var også, at Horsens-forsvaret holdt ham i et jerngreb kampen igennem. Jonas Giese Andersson udmærkede sig med 18 point.

Head coach Almir Zeco vurderede de afgørende udfald i kampen således:

"Jeg så ikke situationen ordentligt mellem Joe og Ante (henholdsvis Benjamin og Gospic, red.), så jeg kan ikke rigtigt kommentere den, før jeg har set videooptagelser af den. Men om kampen som helhed, så forsøgte vi at kæmpe så hårdt som muligt uden pointguard. Vi fik Mikael V. Nielsen skadet i albuen i kampen mod Værløse. I hans fravær steppede Jonas flot op, men vi manglede inside power. For da vi mistede Joe (Benjamin, red.) kunne vi ikke gøre det godt nok offensivt. Vi spillede faktisk med fem guards, og det var svært at score nok point i den situation", udtalte SISU-træneren efter kampen.