Politiet søger frivillige

Offerrådgivning har længe kørt på vågeblus i Gentofte. Nu skal opgaven prioriteres højt

Foto: Jesper Bjørn Larsen

Nu skal de Gentofte-borgere, der bliver udsat for enten kriminalitet eller ulykke, have en hjælpende hånd. Gentofte Politi vil puste nyt liv i den offerrådgivning, der længe har ligget i dvale i politikredsen.

"Vi vil gøre ordningen bredt kendt og nemt tilgængelig, så vi håber på en række frivillige kræfter", siger politiassistent Jan Pedersen, der har påtaget sig opgaven at få den lokale offerrådgivning op at stå.

Siden 1998 har alle politikredse tilbudt offerrådgivning, men ordningen har kørt på endog meget lavt blus i Gentofte, hvor man i stedet har sendt sine 'kunder' til København. Det skal være slut nu.

Ifølge Jan Pedersen skal en offerrådgiver være 'edderkoppen', der kender de eksisterende tilbud, og som derfor kan sende folk det rigtige sted hen, når de har akut behov for hjælp.

"En offerrådgivers vigtigste mål er at lytte og støtte. Det er rådgivning, ikke behandling", siger Jan Pedersen, som regner med, at der skal bruges 5-7 personer i Gentofte, før det kan køre af sig selv.

Jan Pedersen understreger, at han kun skal være politiets kontaktperson. Offerrådgivningen skal arbejde selvstændigt. De frivillige må selv om, hvilke opgaver, de tager sig af, og hvad de vil prioritere. De er da også fuldstændig uafhængige af de offentlige myndigheder.

Ifølge Jan Pedersen er viljen til at hjælpe og en god portion medmenneskelighed de vigtigste kvalifikationer til det ulønnede arbejde. Han har allerede fået positivt tilsagn fra flere lokale krisecentre, som gerne vil støtte initiativet med professionel rådgivning.