Parkeringsfirma bøjer sig: Skiltning er nu mere tydelig ved handicapparkering

Apcoa Parking har tilsyneladende lyttet til den hårde kritik fra rasende bilister. Parkeringsfirmaet har i hvert fald sat et tydeligt piktogram op over det udskældte skilt ved Netto på Gentoftegade 35

Parkeringsfirma bøjer sig: Skiltning er nu mere tydelig ved handicapparkering

Jørgen Brandhøj er glad for den mere tydelige skiltning, der nu er sat op. Dels, fordi det måske nu bliver nemmere for ham at parkere lige her, men også fordi han har ondt af alle de bilister, der uforvarende har holdt på pladsen. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Der er noget, der tyder på, at de også læser Villabyerne i Vejle, hvor Apcoa Parking har sit hovedsæde. For firmaet, der bl.a. har EuroPark i sin portefølje, har nu valgt at ændre på den udskældte skiltning ved handicapparkeringen bagved Netto på Gentoftegade 35.

Læsere af Villabyerne vil vide, at rigtig mange bilister har holdt på den plads i de seneste måneder uden at ane, at det var en handicapparkering. Med et kontrolgebyr på 1.660 kroner som det kostbare resultat.

Nu har parkeringsfirmaet valgt at sætte et stort skilt op med et handicap-piktogram over det oprindelige skilt, som mange bilister ikke opdagede før.

Nu er det blevet nemmere at se, at der er tale om en handicapparkering. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Måske er det gjort med armen vredet let om på ryggen af Salling Group? For læs her, hvad kommunikationsdirektør i Salling Group, Henrik Vinther Olesen, skriver til Villabyerne fredag eftermiddag:

“Vi har som lejer ikke noget at gøre med skiltningen, men det er en sag, som vi har fulgt med interesse. Derfor er vi glade for at kunne fortælle, at der er en løsning på vej, og at parkeringsselskabet nu går i gang med at opsætte mere synlige skilte omkring den handicapplads, som er sagens omdrejningspunkt,” skriver han. Og tilføjer:

“Det er nemlig ærgerligt at få en p-bøde, navnlig hvis man får den uberettiget. Som nævnt har Netto intet med parkeringsforholdene at gøre, men vi forstår vores kunders frustration og har derfor taget fat i parkeringsselskabet og gjort det opmærksom på den mangelfulde skiltning. Det har altså nu givet pote, og parkeringsselskabet er lige nu i gang med at opsætte synlig skiltning af handicappladsen, således at det fremover er mere synligt, hvad der gælder på pladsen. Desværre kan vi ikke ændre det, der er sket, men vi håber at se alle vores kunder i butikken; nu med bedre skiltning og forhåbentligt færre p-bøder,” skriver Henrik Vinther Olesen til Villabyerne.

Da Villabyerne kort efter indfandt sig på pladsen, var det nye skilt allerede skruet på. Vi mødte Jørgen Brandhøj, der holdt på pladsen. Helt lovligt, da han har et handicapskilt, og han er glad for, at der nu er kommet en klar forbedring af skiltningen.

“Jeg har virkelig mange gange oplevet, at pladsen var taget af folk uden handicapskilt, når jeg kom. Og jeg har også advaret rigtig mange bilister, der har holdt her. Det er positivt, at der er kommet et bedre skilt, men det burde også markeres på asfalten, så der ikke kan være nogen tvivl,” siger han, der håber, at det nu vil blive nemmere for ham, der er gangbesværet, at kunne holde på pladsen, når han skal handle i Netto.

Skiltet er blevet mere tydeligt, men der er fortsat ingen markering af handicapparkeringen på asfalten. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Vi har spurgt Apcoa Parking, moderselskabet for EuroPark, der lejer p-pladsen af advokat Carsten Viggo Bæk og tidligere har afvist al kritik, hvad der har fået dem til at ændre holdning og gøre skiltningen mere tydelig?

Vi afventer parkeringsfirmaets svar.