Ordrupgaard åbner kunstlegeplads

Med støtte fra Nordea-fonden vil samtidskunstnere som bl.a. Olafur Eliasson og Jeppe Hein skabe værker til leg

Foto: Annette Houman

Det er da noget, man leger med, hopper på og klatrer i! I hvert fald i fremtiden på Ordrupgaard.

Snart udvider museet nemlig med en kunstlegeplads, hvor børn og barnlige sjæle kan boltre sig med kunst under åben himmel i værker, som skabes af danske og internationale samtidskunstnere. Projektet, der bliver til over en treårig periode, skydes i gang til maj og realiseres med støtte på 16,9 mio. kr. fra Nordea-fonden.

Kunstlegepladsens værker bliver installeret på Ordrupgaard fra i år og til 2018 som indslag rundt omkring i museets kunstpark, nænsomt integreret i parkens natur.

Olafur Eliasson bliver den første til at levere et værk. Hans 'Vær i vejret' indhyller sine omgivelser i tåge, hver gang vinden ændrer retning. Og det invies til maj.

I 2017 vil Jeppe Heins vandpavillon lokker med en verden af vandstråler. Og i 2018 inviterer japanske Terunobu Fujomori indenfor i et tehus mellem parkens trætoppe, og ligeledes i 2018 lader den amerikanske kunstnerduo Doug & Mike Starn legepladsens gæster klatre rundt på en labyrintisk bambuskonstruktion.

Alle værker er lavet specielt til Ordrupgaard og er beregnet til fri leg, langt væk fra tyssende kustoder og løftede pegefingre.

Netop den frie leg er vigtig og har positiv effekt helt ind i voksenlivet, forklarer Ordrupgaards direktør Anne-Birgitte Fonsmark:

"I legen udfordrer vi os selv. Vi udforsker, sanser, handler og oplever vigtige aspekter af det at være et menneske. Gennem leg udvikler barnet grundlæggende forudsætninger for at kunne være en kompetent og aktiv deltager i samfundet, og med Kunstlegepladsens værker ønsker Ordrupgaard at understøtte denne udvikling, samtidig med, at vi skaber en platform, hvor børn og voksne i et legende univers deler kunstoplevelser i den frie natur".

Kunstlegepladsen bliver gratis at besøge, og med Nordea-fondens støtte vil Ordrupgaard også tilbyde en bred vifte af aktiviteter såsom børnekunstparade, legedag og skattejagt knyttet til kunstværkerne.