Opskrifter på ulykke

Hvad sker der, hvis en familie beslutter sig for at leve oliefrit i et helt år? Dét undersøger filmen 'Recipes for disaster'

Foto: Jesper Bjørn Larsen

Verdens olieforbrug har nået uholdbare højder, og på et eller andet tidspunkt løber kilden tør. Men kan man overhovedet leve olie-frit i et moderne samfund?

Filminstruktøren John Webster, der bor i Finland med sin kone og to børn, tager udfordringen op og overtaler familien til at leve olie-frit i et helt år. Det er der kommet dokumentarfilmen 'Recipes for disaster' ud af – en film, som Gentoftegade Bibliotek viser på lørdag kl. 10.30.

Reglerne for John Webster og hans familie er klare: Ingen aktivitet og intet forbrug baseret på olie. Intet legetøj af plastik, ingen varme eller elektricitet baseret på olie. Transport: kun på alternativt brændstof. Tandpasta, ja, tube, nej! Slut med tv, osv.

Det yderst konsekvente bidrag til forbedring af jordens klima, som instruktøren beder sin familie om at yde, sker naturligvis ikke uden knaster eller omkostninger. Udfordringerne tårner sig hurtigt op foran den idealistiske familie, som befinder sig i et krydsfelt af værdier, viljestyrke og grundlæggende familieliv.

Filmen varer 85 minutter, og der er gratis adgang.