Omstridt advokat har solgt sin Hellerup-villa

Advokat Jan Leth Christensen har solgt sin både stærkt omdiskuterede og særdeles iøjnefaldende Øresundsvilla, tegnet af Bjarke Ingels, til sin datter.

Omstridt advokat har solgt sin Hellerup-villa
Foto: Joachim Christensen
Villaen for enden af Sigridsvej og dens ejer advokat Jan Leth Christensen, har været omdiskuteret og kritiseret i flere år. Nu er den solgt til hans datter. Foto: Joachim Christensen
Villaen for enden af Sigridsvej og dens ejer advokat Jan Leth Christensen, har været omdiskuteret og kritiseret i flere år. Nu er den solgt til hans datter. Foto: Joachim Christensen

I flere år har advokaten Jan Leth Christensen ligget i nabofejde på Sigridsvej i Hellerup.

For enden af vejen, helt ud til Øresund har han fået opført en kæmpe villa tegnet af Bjarke Ingels arkitektfirma, BIG, som allerede i ansøgningsprocessen mødte modstand, da naboer, der tæller arkitekturprofessor Christoffer Harlang og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, kritiserede 'et monster af en bygning'.

Siden er bølgerne gået højt, da Jan Leth har haft afspærret adgangen langs stranden foran sin millionvilla, og senest har en række naboer politianmeldt ham, fordi han videoovervåger stranden og truer med at offentliggøre billeder af folk, der opholder sig på stranden foran boligen.

Nu har Jan Leth Christensen solgt sin villa – til sin datter. Det skriver Ekstra Bladet, og det viser de tinglyste dokumenter.

Skattefinte

Salgsprisen er på godt 28 millioner kroner, bare en smule højere, end hvad Jan Leth betalte for grunden, inden han fik den arkitekttegnede villa opført.

Datteren Emilie Leth har allerede belånt ejendommen for 32 millioner kroner via to ejerpantebreve, og det viser ifølge Ekstra Bladet, at hendes bank må vurdere den reelle markedspris til at være langt højere end salgsprisen, Med en belåningsgrad på 80 procent vil villaens markedspris være omkring 40 millioner kroner.

Når det kan lade sig gøre, skyldes det reglerne for overdragelse til familiemedlemmer, der baserer sig på de offentlige ejendomsvurderinger. De har som bekendt været fastfrosset i flere år, og det kan Leth-familien udnytte med denne kendte skattefinte, hvor både far og datter slipper for skat og afgifter, der ville følge med et køb til markedsprisen.