Nyt supermarked lukker efter fire måneder: Nu får kunderne deres gamle butik tilbage

Netto på Rymarksvej i Hellerup blev i november til billigsupermarkedet Basalt. Nu vender Netto – og kølevarerne – tilbage

Discount-supermarked lukker efter kun syv måneder: Det sker der nu

Billigsupermarkedet Basalt lukker i Hellerup. På Rymarksvej bliver det igen til en Netto-butik. Arkivfoto: Kim Rasmussen

Siden oktober har Salling Group åbnet 10 Basalt-butikker – deres nye og ekstra billige discountsupermarked, hvor aftenåbent og køleafdeling blev sparet væk.

Det var tænkt som en test, understreger dagligvaregiganten nu fem måneder senere, hvor de gør status, og på Rymarksvej i Hellerup, viste det sig hurtigt, at det ikke lige var en Basalt-butik i stedet for Netto, som kunderne efterspurgte.

Tværtimod. Og derfor vil det nok vække glæde i Hellerup, at Basalt nu lukker, og Netto genåbner i sin nyeste udgave med åben frugt- og grøntafdeling og farvede indkøbskurve. Det forklarer Henrik Nielsen, kædechef i Basalt til Villabyerne.

“Der er rigtig mange kunder, som har savnet Netto-butikken. Det har været klart fra start, og det har vi lyttet til,” siger han.

Han forklarer, at fordi butikken ligger ved et boligbyggeri og nær den internationale skole, så har det været mange kunders faste supermarked, hvor de klarede al deres dagligvarehandel. Derfor var det et stort slag, da Basalt åbnede uden eksempelvis ferskvarer.

“Nu har vi fået afklaret, at det ikke var det bedste sted at ligge en Basalt. Så kan man spørge, om vi skulle have beholdt den som Netto, men idéen var jo at teste og vælge 10 forskellige butikker i Danmark,” forklarer Henrik Nielsen.

Personalet i butikken på Rymarksvej fortsætter i den nye Netto, der også beholder sin størrelse.

På landsplan holder Salling Group fast i syv af Basalt-butikkerne, mens de også åbner flere nye i foråret.