DRIVKRAFT I omkring ti år har Signe Mynborg været den primære drivkraft, når eleverne på Munkegårdsskolen skulle lave teater på skolen. Men nu griber det om sig, for Signe Mynborg skal også lave teater i fritiden i en forening under navnet Globen.
"At jeg overhovedet laver teater på Munkegårdsskolen startede egentlig med, at nogle forældre spurgte, om jeg ville instruere en teaterforestilling. Det blev til forestillingen Græskarkongen i 2009 med 84 medvirkende elever," siger hun.
Lige siden har hun instrueret den årlige teaterforestilling, som er blevet til 10 forestillinger i trivselsambassadørernes regi. Men det var ikke nok for den ambitiøse skuespiller, som selv er uddannet i New York.
"Mange af børnene ville gerne noget mere end det korte forestillingsforløb. Kunne man lave en social platform og et fristed for unge, hvor de kan lave teater?", spørger Signe Mynborg.
Inspirationen kommer fra Gladsaxes lignende tilbud, Gawenda, som Signe Mynborg selv var med i som barn og ung. Her husker hun, at hun fik smag for teater, men også fik et fristed, hvor hun kunne hænge ud i sin fritid og lave kreative projekter. Derfor drømmer hun om noget lignende.
"Jeg vil gerne skabe et sted, hvor man kan komme og være. Et sted hvor vi kan tage ud og se en forestilling sammen. Den slags er der ikke plads og rum til på skolen. På den baggrund opstod Globen i januar. Det er et fritidstilbud for alle børn, og selv om det har til huse på Munkegårdsskolen, har det intet med skolen at gøre. Men Munkegårdsskolen er velsignet med en imødekommende skoleledelse og en fin teatersal, og det har gjort den velegnet til at huse Globen. Men jeg håber, vi på sigt kan få vores eget sted, hvor man kan komme og være og spille teater. Jeg drømmer faktisk om at lave et kulturhus, hvor unge skuespillere kan komme og udvikle deres egne ting," siger Signe Mynborg.
Globen har allerede vist sig at være populært, for allerede efter en uge, var der over 50 tilmeldte børn, og det har betydet, at Signe Mynborg nu har oprettet tre hold.
"De skal i dybden med forskellige skuespilteknikker, dans, film, scenografi og visuelt design," lover hun.
På sigt skal arbejdet munde ud i en eller flere forestillinger, som forældre og lokalområdets andre interesserede kan blive publikum til.
Børnene er fra første klasse og opefter, da Globen ikke har en egentlig øvre aldersgrænse. Faktisk er hendes erfaring, at mange voksne elever bliver hængende mange år for at være med i kredsen omkring lignende teatergrupper, og det håber hun også sker med Globen.
"Mange forældre er faktisk også interesserede, men vores fokus ligger på børn og unge, siger Signe Mynborg, som trækker på sit store netværk i teater og filmverdenen, når aktiviteterne skal planlægges," siger hun.
Alle kan bliver medlem af Globen. Man bliver automatisk årsmedlem, når man tilmelder sig en aktivitet. Når man tilmelder sig flere aktiviteter, opnår man rabat på 200 kr.