Ny bog om danske jøders flugt: En rejse gennem krig og kærlighed

Den lokale forfatter Jørgen Frøhlich er i 80-året for de danske jøders flugt til Sverige aktuel med romanen ’Pigen på balkonen’

Ny bog om danske jøders flugt: En rejse gennem krig og kærlighed

Jørgen Frøhlich med sin nye bogudgivelse ’Pigen på balkonen’ med den lokkende undertitel ’En roman om tilfældets tilfældigheder’. Pressefoto

I år er 80-året for de danske jøders flugt til Sverige, og den begivenhed taler den netop udkomne roman ’Pigen på Balkonen’ lige ind i.

Det er den danske journalist og forfatter Jørgen W. Frøhlich, der lægger navn til fortællingen, som er baseret på samtaler med et førstehåndsvidnes fortælling om flugten fra det nazistiske Tysklands ugerninger og det nye liv i Israel.

Den historie har Jørgen Frøhlich digtet videre på med masser af inspiration fra virkeligheden.

Bogen handler om en ung tømrerlærlings dramatiske aleneflugt til Danmark – og derpå i 1943 over Øresund til det neutrale Sverige. Herfra fortsætter en rejse gennem frygt og lykke, svig og tilgivelse. Med krig og kærlighed.

Jørgen Frøhlich har tidligere udgivet romanen ’Og mens englene græder’ og novellerne ’Røster fra en sauna’, som også blev omtalt i Villabyerne.

En moppedreng

“’Pigen på balkonen’ er romantisk, nærværende og indsigtsfuld. Men også lidt af en moppedreng med sine næsten 500 sider,” oplyser forfatteren selv i en pressemeddelelse.

Det inkluderer så også en ordlist bagerst i bogen, som forklarer de mange jødiske udtryk, der anvendes.

’Pigen på balkonen’ udkom 20. marts som fysisk bog og desuden fra forlaget Mellemgaard som e-bog.

jesl