Navnenyt: Urmager Jannik Torp fylder 50 år

Urmager Jannik Torp (th) sammen med tidligere lærling Phillip Richter Nissen.
Urmager Jannik Torp (th) sammen med tidligere lærling Phillip Richter Nissen.

Urmager Jannik Torp fylder 50 år i dag, lørdag den 11. juli.

1. juli i år havde Uhrfirma Jules Jürgensen 10 års jubilæum på Ordrupvej. Meget typisk for Jannik Torp blev dagen ikke markeret, ligesom han ikke ønsker at gøre noget væsen ud af, at han fylder rundt.

Modsat gælder det, når det kommer til at fejre tidligere lærlinge, venner og familie, så går han ikke af vejen for at hoppe i hele det store skrud, hyre pigegarden eller leje heste.

Jannik startede med at reparere ure i en alder af bare 12 år på sin fars, Jan Torps, værksted. Her lærte Jannik alle sin fars listige branchetricks og arvede foruden et arsenal af gamle reservedele og et hav af platte vittigheder.

Siden havde han i ungdomsårene en fest uden lige under sin uddannelse på Urmagerskolen, som stod i kontrast til folkeskolen i Vallensbæk Strand, som aldrig fængede ham. Far og søn arbejder sammen den dag i dag omkring butikkerne i Holte på Øverødvej og Ordrupvej i Charlottenlund, hvor gamle stamkunder og samlere kigger forbi for at få en røverhistorie og få repareret familieklenodier og eksklusive armbåndsure.

Jannik er stolt af det gamle håndværk og sidder i bestyrelsen i urmagerlauget. Havde det ikke været for corona-nedlukningen, ville han i maj have været inde og overvære dronningen overrække hans tidligere lærling en bronzemedalje for sit svendestykke på Københavns Rådhus. (På billedet ses tidligere lærling Phillip Richter Nissen sammen med Jannik Torp).

I perioder er urmageriet blevet sat på pause, mens Jannik har rejst verden tynd. Først som dykkerinstruktør og siden som project manager på alverdens cruiseskibe. Der er ikke den havneby i verden, han ikke har besøgt. Eller den sport, han ikke har gået til. Han er således en habil skytte og sejler, selv om kampsporten capoeira i dag er ugens højdepunkt med Jimmy og Jennifer, hans to børn, som han også deler sin store passion for skiferier med.