Med Ulla i skoven

Ulla Raben, der er kendt for sine populære børneprogrammer, bøger og noveller, har lavet en guide til familieskovture

Foto: Gustav Toftgaard-Hansen

Børnebogsforfatteren Ulla Raben udgav i november bogen 'En tur i skoven', som er en sjov og underholdende guide til familieskovture hele året rundt.

'En tur i Skoven' er en opslagsbog fyldt med beskrivelser, tegninger og billeder, som skal give forældre inspiration til at dyrke skovens mange muligheder på nye og andre måder sammen med deres børn.

"Der går alt for lang tid i mellem, at folk kommer i skoven, og det er ærgeligt. Derfor vrimler min bog også med masser af ideer til spændende lege, der kan sætte fantasien i gang hos enhver", siger Ulla Raben, der samtidigt fortæller, at hendes bog er opdelt i alle årstiderne, og indeholder information om bl.a. skovens farver, historie, stemninger og dyreliv.

Det er f.eks. muligt at finde inspiration til en hyggelig juleskovtur eller vinterpicnic i december, hvor skoven bl.a. byder på store mængder kogler, mos, lav og bær, der kan bruges enten som juletræspynt eller juledekorationer.

Børn med sans for eventyr og magi vil også havde stor glæde af uendelige muligheder for at gå på opdagelse efter nissespor, hjortelorte og lege lygteleg ved mørkets frembrud.

Et liv med børn

Børn i alle aldre har altid været tæt inde på livet af Ulla Raben, og siden 1960erne har hun skrevet flere børnebøger og lavet børneprogrammer for Danmarks Radio. Det Ulla Raben nok huskes bedst for, er 'Ude på noget' med Palle, Polle og Ruth og 'Bullerfnis', der i øjeblikket bliver genudsendt på DR1.

Ulla Raben har boet i Hellerup i mange år, og det er netop fra Gentoftes Kommunes mange grønne områder, at hun hentet inspiration til 'En tur i skoven'. Ligeledes er idéerne til de forskellige lege i sin bog, samlet fra alle Ulla Rabens oplevelser med børn gennem hele sit liv.

Det har dog været en anderledes bog at skrive for Ulla Raben, fordi det er første gang, at hun skriver en bog, som faktisk henvender sig til voksne.

"Det er nemlig de voksne, der skal få idéerne fra 'En tur i skoven', og så give dem videre til børnene", siger Ulla Raben, der i fremtiden har lyst til, at skrive en lignende bog, der evt. kunne foregå i et andet miljø.