Lina laver sine bøffer med kærlighed

40-årige Lina Sabani har overtaget pølsevognen i Ordrup på Hyldegårds Tværvej 49

Lina laver sine bøffer med kærlighed
Foto: Jesper Bjørn Larsen
Lina Sabani elsker den klassiske danske pølsevogn, der lige har kunnet fejre sit 100 års jubilæum, så da muligheden bød sig for at få foden under eget bord, slog hun til. Foto: Jesper Bjørn Larsen
Lina Sabani elsker den klassiske danske pølsevogn, der lige har kunnet fejre sit 100 års jubilæum, så da muligheden bød sig for at få foden under eget bord, slog hun til. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Det er en erfaren kvinde, der godt ved, hvor længe en grillpølse skal have – eller hvordan sværene på flæskestegen bliver sprøde – der har overtaget 'Rinés pølser' ved Ordrup Torv.

For 40-årige Lina Sabani, der selvfølgelig kalder sin pølsevogn for 'Linas pølser', har i de seneste tre år arbejdet i Bennys Pølsevogn ved Gentofte Station. Og tidligere har hun haft 7-Eleven-forretningerne på Strandvejen i Hellerup og i Lyngby Storcenter, hvor den hurtige mad til folk på farten også spiller en central rolle.

"Jeg elsker kundekontakten i en pølsevogn. Jeg vil bare gerne lave god mad og gøre folk glade," smiler kvinden, der har makedonske rødder, men som er født og opvokset i Danmark.

Oprindeligt blev hun uddannet i kosmetikbranchen, men hun kørte træt i den verden og ville noget helt andet, da hun for 16 år siden overtog 7-Eleven på Strandvejen.

"Det er bare fedt at være i et servicefag. Jeg elsker den sludder for en sladder, jeg får med mine kunder. Og da jeg opdagede, at Kim og Riné (de tidligere ejere af pølsevognen, red.), havde lukket den i foråret, ringede jeg til dem," siger Lina Sabani, der åbnede sin nye pølsevogn mandag den 11. januar.

Linas mand har også makedonske rødder, men har bosat sig i Berlin, hvor han driver en restaurant. Han vil meget gerne have Lina til Berlin, så nu har de lavet et væddemål.

"Jeg fik ham overtalt til at købe pølsevognen til mig på én betingelse. Hvis den ikke kører, så må jeg flytte til Tyskland," griner hun.

Lina Sabani har investeret i helt nye maskiner og en ny ovn til pølsevognen, som hun vil køre som en klassisk dansk pølsevogn.

Hun understreger, at hun "laver sine bøffer med kærlighed."

"Jeg griller selv mine bøffer, så der er ingen forstegte bøffer hos mig. Kødet får jeg fra en slagter, og det er kød fra fritgående danske grise, jeg bruger til min flæskestegssandwich."

Foreløbig står skiltet 'Rinés pølser' stadig på døren, men Lina har bestilt ny folie til pølsevognen. Det er bare umuligt at skifte, før det bliver lidt varmere i vejret.