Længe leve kvinder i Gentofte

Hjerteforeningen i Gentofte markerer hjerteugen med foredrag af to kvindelige forskere fra Gentofte Hospital

Hvert år dør omkring 9.000 kvinder af en hjertekarsygdom – det svarer til hvert tredje dødsfald. Og stik imod hvad de fleste tror, er hjertekarsygdom den hyppigste dødsårsag blandt kvinder.

Alligevel er kvinder med hjertekarsygdom ringere stillet end mænd, både når det gælder diagnosticering og behandling i forbindelse med sygdommen. Det skyldes i høj grad uvidenhed – både blandt læger og kvinderne selv.

Med kampagnen Kvinder Længe Leve! vil Hjerteforeningen over en femårig periode samle minimum 15 millioner kr. ind til forskning i kvinders hjertekarsygdom.

"I årets hjerteuge sætter vi kvindehjerterne på dagsordenen med et foredrag om kvinder og hjertekarsygdom på Gentofte Hospital. Vores håb er, at vi med hjerteugen får danskerne til at støtte Hjerteforeningens kampagne, der arbejder for mere oplysning og forskning i kvinders hjerter", siger Lone Koch fra Hjerteforeningens lokalkomité i Gentofte.

Foredraget finder sted den 22. maj kl. 19, hvor to forskere og læger, Rikke Sørensen og Ditte-Marie Bretler, fortæller om symptomer, diagnoser og behandling af sygdom i kranspulsårerne, og de fortæller specielt om forskellen på kvinder og mænds symptomer og behandling.

Arrangementet foregår i det store auditorium, opgang 28 på Gentofte Hospital.

Før foredraget kan interesserede se en demonstration af, hvordan man bruger en hjertestarter. Det står Gentofte Brandvæsen for.

Det er gratis at deltage, og man kan bare møde op.