Kunder vil lave menneskekæde rundt om Irma på lørdag: Skal vise, at folket beskytter butikken

En gruppe lokale Ordrup-borgere vil ikke finde sig i at miste Irma. På lørdag slår de ring om butikken på Ordrupvej

Kunder vil lave menneskekæde rundt om Irma på lørdag: Skal vise, at folket beskytter butikken

Sasja Louise Thing er kommet i Irma på Ordrupvej, siden hendes far flyttede til byen, da hun var 2 år. Foto: Natasha Jahanshahi

Sasja Louise Thing er kommet i Irma på Ordrupvej hele sit liv. Hun handler i butikken flere gange om ugen, og derfor ramte nyheden om Irmas lukning hende som et chok.

“Jeg tænkte, det er da løgn,” siger Sasja Louise Thing, der fik nyheden at vide, da hun var i Irma for at handle.

Hun besluttede sig med det samme for, at hun måtte gøre noget, og derfor har hun stablet en begivenhed på benene lørdag 4. februar, hvor en menneskekæde skal samle sig om Irma på Ordrupvej klokken 12.

“For mig at se er Irma lidt en folkebutik på grund af historien. Så ringen skal symbolisere, at folket beskytter Irma, og at vi ikke vil finde os i at miste Irma,” siger Sasja Louise Thing, der er frustreret over beslutningen om at lukke butikskæden.

“Det er en helt forfærdelig beslutning. Jeg synes, at vi er i en situation i verden, hvor vi bliver nødt til at have fokus på det lokale og hygge, og Irma er bare noget særligt. Man bliver altid mødt med smil og glæde, og man kan mærke at medarbejderne elsker deres butik, og det smitter bare af på alt. Det er det, vi har brug for nu, vi har ikke brug for flere store, kolde kæder, det har vi nok af,” siger hun.

Vil redde Irma

I 1993 havde man også planer om at lukke Irma, men der var store protester fra forbrugerne med til at sætte en stopper for den plan.

Sasja Louise Thing håber på, at begivenheden på lørdag på samme måde kan være med til at redde butikskæden.

“Jeg har hørt folk snakke om, om man mon kunne købe aktier i Irma, eller om nogle investorer kunne overtage kæden. Det er sådan noget, jeg håber kunne ske. For jeg tror ikke, at Coop kommer til at ændre deres beslutning. Jeg ved ikke, hvad den mest optimale løsning kunne være, men jeg håber i hvert fald, at Irma kan blive her på den ene eller anden måde. Hvis Irma kunne blive et folkeeje, kunne det jo være rigtig smukt,” siger hun.

Der kommer jo stadig til at ligge en butik her på adressen, den bliver bare lavet om til en Coop. Coop-koncernen har meddelt, at man fortsat vil kunne købe nogle af Irmas varer, og måske kan nogle af medarbejderne også fortsætte, hvad er problemet?

“Det bliver bare ikke den samme ånd, som Irma har haft nu i 136 år. Hele Irma-historien vil bare gå tabt. Det er bare en Københavner-historie, der har bragt glæde i så mange år. Jeg har selv rendt rundt med små Irma-hjerter på jakken, da jeg var barn. For mig handler Irma om glæden ved madvarer, blik for små detaljer, kræs om maden, og der er ro, og man bliver altid mødt af hjælpsomme medarbejdere. Det får du ikke på samme måde andre steder,“ lyder det fra initiativtageren.

Butikschef er rørt

Tommy Steffensen, butikschef i forretningen på Ordrupvej, er rørt over initiativet.

“Det er virkelig fedt at se, at kunderne gør oprør. Det bliver jeg godt nok rørt over,” lyder det fra butikschefen.

Onsdag eftermiddag har 195 tilkendegivet deres interesse i begivenheden på Facebook og 18 har tilmeldt sig. Sasja Louise Thing arbejder på at få en lokal musiker til at spille musik til begivenheden.

Sasja Louise Thing mødte op i Irma onsdag for at fortælle en rørt butikschef om initiativet. Foto: Natasha Jahanshahi