Jubilæumsværk fejret med sang og musik og masser af gamle elever

Til november kan Ordrup Gymnasium fejre sit 150 års jubilæum. Torsdag udkom digert værk om skolen skrevet af to tidligere lærere

Jubilæumsværk fejret med sang og musik og masser af gamle elever

Kjeld Mazanti Sørensen og Nina Holst fortæller om jubilæumsbogen. Herren i det grå jakkesæt er rektor Søren Helstrup. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Kantinebygningen på Ordrup Gymnasium var torsdag eftermiddag fyldt til randen. Og det var ikke med elever, der lige skulle have den sidste klapsammen, inden turen gik hjemad efter dagens dont. Det var tværtimod i høj grad tidligere elever og i lige så høj grad tidligere lærere på skolen.

Der var nemlig reception for ’Det vigtigste i skolens liv. Ordrup Gymnasium 1873-2023’, et nyt værk på hele 360 sider skrevet af Kjeld Mazanti Sørensen og Nina Holst, der begge tidligere har været lærere på skolen.

Rektor Søren Helstrup indledte med at fortælle, at hans tid som rektor kun strækker sig i 4 procent af Ordrup Gymnasiums levetid, men at det var afgørende for ham som historiker, at det blev et ordentligt jubilæumsværk. Han rettede en kæmpe tak til bogens to forfattere – ja, i det hele taget til alle bogens bidragydere – og så takkede han Johan Schrøders Fond, der har gjort udgivelsen mulig.

Be Sharpe med korleder Birgit Fiig i forgrunden underholdt ved præsentationen af den nye jubilæumsbog. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Så var det tid til underholdning med Ordrup Gymnasiums husorkester og koret Be Sharpe, der fik hele salen til at gynge med to sange fra musicalen Rent.

Kjeld Mazanti Sørensen og Nina Holst fortalte om deres arbejde med bogen, ikke mindst beslutningen om at dele de første 150 år op i tre epoker: Den personlige skole (1873-1920), den akademiske skole (1920-1970) og den foranderlige skole (1970-2023).

En af de ting, der kendetegner Ordrup Gymnasium – eller bare OG – er det levende musik- og teaterliv på skolen, der bl.a. hvert år manifesterer sig i musicals på et højt niveau. Foto: Jesper Bjørn Larsen

Forfatterne fortalte om skolens stifter, H.C. Frederiksen, også kaldet ’Friser’, hvis pædagogik og grundsyn om, at en god skole skabes inde- og nedefra, faktisk var ret revolutionerende i 1870’erne. Det samme var hans betoning af interessefællesskaber uden for skolen, noget, der i dag stadig præger OG-ånden.

Det hed sig bl.a. dengang hånligt, at man ikke lærte andet end “at slås og svømme” på skolen, fortalte de to forfattere.

Bogen om Ordrup Gymnasium kan købes i Bog & Idé på Jægersborg Allé, men kan også bestilles hjem via forlaget Columbus.