Hør om et af amerikansk litteraturs hovedværker

Hør om et af amerikansk litteraturs hovedværker

Jakob Levinsen kommer og holder foredrag om Walt Whitman på Gentofte Hovedbibliotek. Foto: Susanne Mertz

Foto: Susanne mertz

Jakob Levinsen kommer og holder foredraget: ’Walt Whitman: Sang om mig selv’ på Gentofte Hovedbibliotek 8. februar fra klokken 17.00 til 18.00.

“I efteråret 2022 udkom Jakob Levinsens nyoversættelse af et af moderne amerikansk litteraturs absolutte hovedværker nemlig Walt Whitmans ’Sang om mig selv’. Romanen, der ikke har været oversat til dansk i 50 år, er det første digt i livsværket ’Leaves of Grass’ og Whitmans mest kendte. Langdigtet udvider registret for hvor store forskelle et enkelt jeg kan rumme, og det berusende overflødighedshorn bliver ved med at ramme generationer af læsere med stadig nye poetiske efterskælv,” skriver Gentofte Hovedbibliotek i en pressemeddelelse.

Jakob Levinsen, der er forfatter, kritiker og oversætter, fortæller om Walt Whitmans hovedværk og om arbejdet med oversættelsen. Walter Whitman var amerikansk digter, journalist og humanist. Whitman blev udråbt til at være den "største af alle amerikanske digtere" af mange udenlandske observatører kun fire år efter sin død, og han anses som den første bydigter. Hans arbejde er blevet oversat til mere end 25 sprog.

Billetter kan købes på genbib.dk/billetter.

Jk