Her skal skinnerne slibes: Indsætter togbus på lokalbane

Naboer til skinnerne kan opleve støjgener i forbindelse med natarbejdet

Svar til læser: Skinneslibning giver mindre støj

Skinneslibning er en del af den almindelige vedligeholdelse af jernbanerne og udføres med cirka ti års mellemrum. Pressefoto

Foto: Lokaltog

Fra den 23. marts begynder Lokaltog arbejdet med at slibe lokalbanens skinner, herunder Nærumbanen.

Den normale togdrift vil blive erstattet af togbusser om aftenen efter klokken 20 på de strækninger, hvor slibetoget kører aften og nat.

På Nærumbanen vil arbejdet ske fra natten mellem 23.-24. marts til natten mellem 26.-27. marts, skriver Lokaltog i en pressemeddelelse.

Beklager støjgener

Naboer til Lokaltogs baner kan opleve støjgener, når det store slibetog med meget lav fart kommer forbi og sliber rifler og små ujævnheder af metalskinnerne, skriver Lokaltog.

"Skinneslibning skal foretages for at fjerne rifler og ujævnheder i skinnerne, hvilket er med til at forlænge skinnernes levetid og mindske hjulstøjen fra togene fremadrettet," fortæller Mie Rajcic, der er driftsdirektør i Lokaltog.

Hun beklager de gener, som skinneslibningen medfører. Både i form af driftsændringer om aftenen, men også de natlige støjgener, som naboer til jernbanestrækningen vil kunne opleve i forbindelse med arbejdet.

"Det er en voldsom maskine, der kører på skinnerne og sliber metallet, og det kan desværre ikke gøres uden at det støjer, hvilket vi selvfølgelig helst var fri for at udsætte vores naboer for. Forhåbentlig er det et lille plaster på såret, at skinneslibningen er med til at mindske støjen efterfølgende, så når det er overstået, kan naboerne se frem til, at den normale hjulstøj fra vores tog rent faktisk bliver mindre, når der er gået lidt tid og de nyslebne skinner er kørt til," siger Mie Rajcic

naja