Hellerups OL-helt har fået ny makker

Katja Salskov-Iversen fra Hellerup Sejlklub er gået sammen med Allan Nørregaard i nyt Nacra 17-team. Foreløbigt frem til EM i maj – med mulighed for videre satsning mod OL i Tokyo

Katja Salskov-Iversen og Allan Nørregaard under træningen på vandet.
Katja Salskov-Iversen og Allan Nørregaard under træningen på vandet.

Fra 2013 sejlede Katja Salskov-Iversen 49erFX sammen med Jena Mai Hansen, og parret blev blandt de bedste i verden – med EM-sølv i 2015, EM-guld i 2016, OL-bronze i 2016 og VM-guld i 2017 som de mest markante resultater.

Efter VM i 2018 gik pigerne hver for sig. Jena Mai Hansen blev siden landstræner, og nu har også Katja Salskov-Iversen fremtiden på plads.

Efter et indledende og vellykket træningsforløb i den olympiske mixklasse Nacra 17 har Allan Nørregaard og Katja Salskov-Iversen besluttet at danne team, hvor de i første omgang tester potentialet og samarbejdet frem til EM, der sejles midt i maj. Hvis forløbet falder positivt ud, kan næste skridt blive en satsning frem mod OL i Tokyo 2020.

Allan Nørregaard (37) har sejlet 49er på topniveau i en lang årrække. Han opnåede et karrierehøjdepunkt i 2012 med tre medaljer. Senere skiftede han til den nye OL-klasse Nacra 17, hvor han vandt EM-sølv i 2015 og VM-sølv i 2016 med Anette Viborg. De kvalificerede sig til OL i Rio, hvor de sluttede på en 12. plads.

"Katja og Allan er på mange måder et oplagt match. Det er to verdensklassesejlere, der har vist, at de kan præstere, når presset er allerstørst. Og de har samtidig vist lovende takter i deres foreløbige træninger. Derfor er det en konstellation, der i høj grad er værd at teste, og jeg forventer, at de relativt hurtigt vil kunne sejle sig op på et internationalt niveau," siger Thomas Jacobsen, sportschef i Dansk Sejlunion.

For Katja Salskov-Iversen er det et nyt kapitel i karrieren, der nu åbner sig.

"Nacra'en er en fed båd. Den er hurtig og vild, og jeg er rigtig glad for, at jeg får mulighed for at prøve kræfter med den sammen med Allan. Han er en utrolig dygtig og erfaren sejler, som jeg kan lære meget af. Og så glæder jeg mig bare til at være tilbage på vandet. Det bliver fedt at gå all in igen," siger den 24-årige sejler fra Hellerup Sejlklub.

Den første test er den altid stærkt besatte Trofeo Princesa Sofia Cup på Mallorca, der sejles i begyndelsen af april.