Gummiben mod Gudme: HIK-nedrykning er en realitet

Lørdag var en sort dag for HIK, der tabte vitalt bundopgør mod Gudme HK med 20-28. Nedrykningen er derfor nu en kedelig kendsgerning, da HIK’erne ikke længere kan klare frisag

Gummiben mod Gudme: HIK-nedrykning er en realitet

Gæsterne havde stærke offensive kræfter i trioen Josephine Pytlick, Frida Nygaard Ulrichsen (begge ni mål) samt Camilla Rugtved, der nettede seks gange. De tre var gode til at spotte hullerne i HIK-forsvaret. Foto: Ole Tradsborg

Opskriften lørdag eftermiddag var enkel for HIK: Vind eller forsvind!

Men efter et overraskende klart – men desværre fuldt fortjent – nederlag, er overlevelseschancerne nu væk og nedrykningen en realitet, da tredjesidst-placerede Ejstrup-Hærvejen ikke længere kan indhentes af HIK.

Lørdagens match mod Gudme HK startede ellers godt, men spillet blev hurtigt krampagtigt for til slut at blive nervøst og anspændt fra HIK’s side.

Tre gange var HIK foran i begyndelsen af opgøret, men hurtigt fik gæsterne kontakt, og fra stillingen 3-3 og frem mod slutningen af første halvleg, der både skulle og burde være sluttet uafgjort, var HIK i stedet bagud og slutteligt nede med 11-14.

De manglende mål forsøgte HIK ihærdigt at indhente straks i anden halvleg, men kun de første fem minutter var der reelt og begrundet håb for et HIK-comeback.

I stedet udbyggede gæsterne stille og roligt føringen, der sluttelig blev udtalt stor, og nederlaget i den veritable firepoint-kamp efterlod nu i stedet HIK på jumbopladsen med seks point op til redning.

Fiona Raaby udvises, selv om hun forsøger at snakke sig fra det. Fire udvisninger ramte HIK i kampens løb, Fiona måtte til afkøling to af gangene. Foto: Ole Tradsborg

Og det kan som bekendt ikke hentes de sidste par kampe, så derfor er sæsonen nu reelt slut for HIK…

Ærgerligt for HIK, der ikke selv løste opgaven, og tilmed blev ramt af, at andre bundhold sejrede i forrige og forgangne runde.

HIK kan – når nedrykningen kommer på afstand – fokusere på en hurtig oprykning. Den drøftelse ligger dog i klubben om, hvordan den opgave skal løses, af hvem og af hvilke spillere.

Vi tabte til os selv

Cheftræner Thomas Brønd gjorde status efter kampen, hvor han både samlede op på kampen og sæsonen som helhed:

”Lørdag var vi slet ikke skarpe nok, for vi har 10 afslutninger fra fløjene, men vi scorer kun på en enkelt. Og det er måske også sæsonen som helhed, der indrammer dette,“ indledte han.

”I momenter har vi vist, vi kunne være med i 1. division, men vi har igennem sæsonen ikke været koldblodige nok, ikke dygtige nok. Desværre synes jeg, at vi mere ’taber til os selv’ flere gange i sæsonens løb,“ fortsatte cheftræneren og sigtede igen til den manglende koldblodighed, holdet har vist i afgørende situationer.

Cheftræner Thomas Brønd ser resignerende til, da han allerede i første halvleg anede, hvor kampen bar hen. Foto: Ole Tradsborg

Og havde man haft lidt mere af det, havde HIK lavet nok point, for kun få opgør i sæsonen endte med, at HIK blev skudt helt i sænk.

”Jeg er ked af, vi rykker ned, for selv om jeg vidste, det ville blive svært som oprykkere, synes jeg, vi har vist os godt frem,“ sluttede Thomas Brønd, der håber, han bliver manden, der skal føre HIK tilbage til 1. division igen.