Gentofte Brandvæsen får lov til at byde på ambulancekørsel

Den nærmest konstante uro om Gentofte Brandvæsens radiosystem, Tetra, fik ikke nogen negativ indflydelse på brandvæsnets mulighed for at byde på den kommende ambulancekørsel i Gentofte og omegn

Der blev givet grønt lys til de blå blink i Gentofte Brandvæsen, da politikerne i Økonomiudvalget tirsdag satte sig sammen. Udvalget valgte nemlig at godkende Gentofte Brandvæsens bestræbelser på at vinde et kommende EU-udbud om ambulancekørsel i Gentofte og de omliggende kommuner.

"Det er meget glædeligt. Hvis det lykkes os at vinde udbuddet, vil vi også fremover kunne byde borgerne på den gode service, som vi leverer i dag, bl.a. med korte responstider", siger brandchef Carl Suhr-Jessen.

Gentofte Brandvæsen skal nu søge Region Hovedstaden om at blive 'prækvalificeret' til udbudsrunden. Det vil på menneskesprog sige, at før Gentofte Brandvæsen overhovedet kan få udbudsmaterialet, skal de gøre sig fortjent til det. Vise, at de f.eks. har styr på økonomien.

Brandchefen er derfor allerede gået i gang med at forberede denne ansøgning, der skal være Region Hovedstaden i hænde senest den 4. april. Der er ingen tidsbegrænsning på den nuværende kontrakt, men Carl Suhr-Jessen forventer, at den nye kontrakt vil træde i kraft i første halvår af 2009. Om Gentofte Brandvæsen får lov at afgive et bud, forventes afklaret om ca. en måned.

Bad timing

Det er nærliggende at få den tanke, at det på forsiden omtalte brev fra brandfolkene kan kædes sammen med mødet i Økonomiudvalget. At brevet skal ses som et forsøg på at gyde olie på rørte vande.

Tillidsmand Henrik Poulsen lægger i hvert fald ikke skjul på, at timingen i TV Avisens indslag om de særdeles kritiske brandfolk dårligt kunne have været værre.

"Det er torskedumt at komme med den her kritik dagen før, vi skal have at vide, om vi skal af med 23 folk. Vi er en hel del, der gerne vil have, at den her arbejdsplads består fremadrettet, bl.a. mig", siger han.

Dermed henviser han til alle de ambulancefolk, der allerede nu kunne gå i gang med at søge nyt arbejde, hvis ikke Gentofte Kommune havde givet grønt lys.