Gå i kirke og få klaret motionen

Jægersborg og Skovshoved kirker laver en helt ny type andagt. Nu kan du gå til gudstjeneste og samtidig tage en løbetur

Vil du gerne have mere tid til at tænke over, hvad livet egentlig er, mere tid til at tale med mennesker om det, der er vigtigt, og mere tid til motion?

To kirker vil begge lave en helt særlig andagt, hvor du samtidig kan få klaret ugens motion.

I Jægersborg Kirke vil man nemlig invitere på refleksionsløbeture, fortæller sognepræst og initiativtager Lea Skovsgaard.

"Mange oplever, at løbeturene ikke bliver det afbræk fra dagligdagen, man havde håbet. For på løbeturen bliver der ofte både planlagt indkøb, og ugens program gennemgås i hovet. Man glemmer at være til stede i nuet. Ved at være flere sammen og tale om emner af eksistentiel karakter kan tiden for et øjeblik stå stille, selvom man bevæger sig fremad. I mødet med nye mennesker, med nye holdninger og meninger kan vores horisont udvides", siger hun.

I Skovshoved Kirke vil man også give motion til både hjerne og øvrige muskler, fortæller sogne- og feltpræst Helle Møller Jensen.

"Når man bevæger sig, kan det være bedre at tale sammen om det, der viser sig i liv og sind. Man kan bevæge sig alene, men vil man have andre end sig selv i tale, er det bedst at bevæge sig sammen. Vi løber en tur på 5-6 km i roligt tempo, hvor man let og ubesværet kan tale med hinanden. Tiden er ligegyldig. Løbeturen indledes med en kort andagt på 15 minutter i Skovshoved kirke. Under andagten samles tankerne. Under løbeturen foldes de ud", siger hun.

Løbeturene i Jægersborg Kirke finder sted hver tirsdag i fastetiden (17. februar-31. marts) kl. 20. Mødestedet er Jægersborg Kirke. Her vil der være en kort indledning med udgangspunkt i et emne af eksistentiel karakter, som skal danne udgangspunkt for en samtale på løbeturen. Løbeturen er på fem kilometer i moderat tempo, så der både er luft til at reflektere for sig selv og til at tale med hinanden.

Efter løbeturen vil der være mulighed for en afrunding i kirken for dem, der har lyst.

I Skovshoved Kirke foregår motionsgudstjenesterne på onsdagene 25. februar, 4. marts og 11. marts og ledes af sogne- og feltpræst Helle Møller Jensen og sognepræst Søren Bruun. Alle dage kl. 18.

Onsdag den 25. februar og onsdag den 11. marts kan du komme med på en stille gåtur med sognepræst Marianne Telling.

Det kræver ingen tilmelding, du skal bare møde op. Medbring gerne en refleksvest.