Futsal Gentofte trak sig sejrrigt ud af topopgør

Det lokale futsal-hold trak det længste strå i kampen om hjemmebanefordel i det kommende slutspil. Seks år i træk har holdet vundet grundspillet

Futsal Gentofte trak sig sejrrigt ud af topopgør

Gentoftes målscorere med Oscar Merling i midten. Pressefoto

Søndag aften mødtes Danmarks aktuelt to bedste futsalhold – Hjørring og Gentofte – i sidste spillerunde inden slutspillet. Begge hold var for længst kvalificeret til slutspillet, så det, der var på spil, var hjemmebanefordelen i de afgørende finaler.

Trods massiv opbakning til hjemmeholdet fra en fyldt hal med ca. 800 tilskuere var det Gentofte, som var farligst fra første minut.

Stolpeskud og et klar overtag i spil og chancer gav gevinst, og efter syv minutter stod det 0-2 til gæsterne. Hjørring kom tilbage i kampen, men ved pausen var stillingen 2-4 til Gentofte.

Da Morten Borum Larsen gjorde det til 2-5 i første minut af 2. halvleg, betød det, at kampen aldrig rigtig blev spændende. Om det var fordi, at Hjørring var ramt af et par karantæner og skader vides ikke, men kampen sluttede med en historisk stor sejr på 10-4 til Futsal Gentofte.

Kampens store oplevelse var Oscar Merling, der med fire mål – det ene flottere end det andet – havde en afgørende fod i den overbevisende sejr til Gentofte-holdet.

Sejren betød, at Futsal Gentofte for sjette år i træk går ind i slutspillet som vinder af grundspillet og derfor har ret til at vælge modstander først i slutspillet, ligesom Futsal Gentofte også spiller på hjemmebane i de sidste og afgørende kampe.

Mandag valgte Futsal Gentofte at skulle spille kvartfinale mod Brøndby IF. Første kvartfinale spillet på lørdag kl. 20.30 i Brøndby.

Anden og afgørende kvartfinalekamp spilles i Gentoftehallen påskelørdag den 8. april. Pga. tv-transmission af kampen kendes tidspunktet ikke med sikkerhed endnu.

jbl