Fransk retsdrama med dansk islæt

Denne uge byder på tre premierefilm i Gentofte Kino, bl.a. 'Hermelinen', som Sidse Babett Knudsen vandt en César for

Foto: Jesper Bjørn Larsen

Mads Mikkelsen som 'Hannibal', hans storebror Lars som russisk præsident i 'House of Cards', Nikolaj Coster-Waldau som mangeårig del af castet i 'Game of Thrones' og senest Birgitte Hjort Sørensen, der lander en rolle i en stor opsætning på Broadway.

Det er efterhånden langt fra noget særsyn, at danske skuespillere klarer sig fremragende uden for Danmarks grænser, men Sidse Babbett Knudsen har alligevel opnået en hæder, som det er de færreste forundt.

Hun har vundet en César, fransk films pendant til Oscar, for sin præstation i den franske film 'Hermelinen', der er den ene af ugens tre premierefilm i Gentofte Kino.

Det er en film af Christian Vincent med Fabrice Luchini og Sidse Babett Knudsen i de to store roller. Førstnævnte spiller Xavier Racine, en berygtet dommer ved kriminalretten. Han er kendt som 'to-cifre-dommeren', idet han aldrig udstikker domme på under ti år.

Han er en mand, der er i fuldstændig kontrol med sit liv og sit virke. En dag øjner han en kvinde på jurybænken, Ditte Lorensen-Coteret (Sidse Babett Knudsen), som han har en fortid med, og hans liv tager pludselig en uventet drejning.

Efter tre årtier er Ghostbuster tilbage for at redde verden, nu i form af tre kvinder, og det er ugens anden premierefilm.

De to seriøse forskere, Erin Gilbert og Abby Yates, samarbejder om at skrive en videnskabelig bog, der skal bevise, at der rent faktisk lever spøgelser overalt iblandt os. Bogen bliver rent faktisk udgivet, men afstedkommer ikke den store opmærksomhed – før et par år senere, da der sker noget meget usædvanligt.

På det tidspunkt er det lykkedes Erin at blive ansat som lærer på Columbia University, men da hendes kolleger opdager, at hun har været med til at skrive 'spøgelsesbogen', bliver hun hånligt grinet ud af campus og den akademiske verden.

I trods mod akademikernes selvfede snæversynethed finder Erin nu sammen med de to andre Ghostbuster-prospects, Julian Holtzman og Patty Tolan, og sammen med deres hunky sekretær Kevin kaster de sig ud i jagten på væsener, der ikke længere er af denne verden – men gerne vil udslette vores.

Ugens tredje premiere i Kino, 'Kæledyrenes hemmelige liv', er mest for de små.

Fra Chris Renaud, der stod bag 'Grusomme mig', kommer historien om hvad vores hunde, katte, undulater, skildpadder, marsvin laver, når vi ikke er hjemme.