For mange uheld: Rundkørsel bliver bygget om til lyskryds

Stor vej spærres: Rundkørsel bliver bygget om til lyskryds

En 83-årig mand kørte for et år siden sin bil direkte ind i rundkørslen på Brogårdsvej. At den nu ændres til et lyskryds skyldes mere et hensyn til de bløde trafikanters sikkerhed. Arkivfoto: Bjørn Nielsen, bpln.dk

Mange ugers vejarbejde begynder i nat på Brogårdsvej i Gentofte, hvor rundkørslen ved Søbredden skal laves om til et lyskryds.

På hverdagsnætter frem til Skærtorsdag spærres vejen helt for bil- og motorcykeltrafik mellem 18-06, når midterøen skal brydes op og fjernes.

I dagtimerne vil der være normal trafikafvikling i hele anlægsperioden, som forventes at vare helt til midten af juli.

Det er meningen, at trafikken afvikles som i en rundkørsel eller et vigepligtskryds i byggeperioden, og først når projektet er afsluttet, afvikles trafikken i det signalregulerede kryds.

Sikker cykling

Det er Gentofte Kommune, der har sat gang i ombygningen af krydset for at øge trafiksikkerheden – særligt for cyklister.

“Politiet har registreret forholdsvis mange uheld, hvor cyklister er involveret, og uhensigtsmæssige, utrygge og kaotiske forhold for cyklister i rundkørslen,” forklarer kommunen til Villabyerne og oplyser, at politiet har registreret otte uheld i rundkørslen, hvoraf syv involverede cyklister, i de seneste fem år.

Med et lyskryds forventer man, baseret på forskning fra Vejdirektoratet, at cyklister på strækningen vil være mere trygge og sikre, og at det vil give flere lyst til at tage cyklen.