Første Irma-butikker har sidste åbningsdag – en er lukket før tid

Irma på Hellerup har haft besøg af kunder for sidste gang. I alt skal 17 Irma-butikker lukke.

Første Irma-butikker har sidste åbningsdag - en er lukket før tid

Irma på Hellerup har haft besøg af kunder for sidste gang. I alt skal 17 Irma-butikker lukke.

Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Søndag lukker og slukker de første Irma-butikker.

Faktisk lukkede en af butikkerne, der ligger på Hellerup Station, lørdag. Det skyldtes, at der ikke var flere varer i butikken.

Det var i slutningen af januar, at Coop-koncernen meddelte, at Kvickly, SuperBrugsen og Irma lægges sammen til et nyt supermarked med navnet Coop.

De butikker, som har sidste åbningsdag søndag, ligger på Nørrebros Runddel, Østerbrogade 162, Godthåbsvej, Hellerup Station, Finsensvej og Roskildevej 148.

På Irmas hjemmeside fremgår det desuden, at i alt 17 butikker skal lukke. Imens bliver 28 butikker til Coop365 discount, 11 bliver til Brugsen og ni bliver til den nye Coop-kæde.

Irma på Hellerup Station skrev desuden på Facebook, at man i anledningen af lukningen valgte at holde gravøl.

– Vi håber at se så mange af jer som muligt. På denne triste dag, skrev butikken.

Senere på foråret begynder arbejdet med at ombygge de butikker, der enten bliver til Brugsen, Coop eller Coop365 Discount, lyder det på Irmas hjemmeside.

I forhold til ombygning kan den præcise dato for hver butik dog blive forskudt "en anelse". Det siger Lars Aarup, der er kommunikations- og analysechef hos Coop.

– Når der er så mange butikker, der skal omstilles, skal rigtig mange håndværkere i gang, og de skal køre fra butik til butik. Og bare en lille forskydning et sted kan godt sætte sig i sådan en plan, siger han.

Irma bliver i stedet et mærke, som kan købes i Coop-supermarkederne.

Det er endnu ikke fastlagt, præcis hvilke varer der er tale om, skriver Irma.

Ifølge Coop er beslutningen om at lukke Irma som kæde taget for at følge med kundernes ændrede indkøbsvaner. Som følge af stigende inflation køber de flere billigere varer.

I forbindelse med udmeldingen lød det fra Coop, at Irma i en årrække har haft underskud.

– Vi må desværre konstatere, at markedsgrundlaget ikke længere er til stede for Irma som selvstændig kæde, udtalte administrerende direktør i Coop, Kræn Østergaard Nielsen, i januar.

Nyheden om lukningen vakte stærke følelser blandt mange borgere. Tusinder udtrykte deres ærgrelse og utilfredshed på blandt andet Irmas facebookprofil.

/ritzau/