Film i sommervarmen

Gentofte Kino har tre nye film på tapetet.

Radu Mihaileanu's film 'Gå og bliv den du er' vandt Golden Swan-priserne for Bedste Film og Bedste Manuskript på Copenhagen Int. Film Festival. På Berlin filmfestival modtog filmen tre priser og den vandt en fransk César for Bedste manuskript. Nu får den premiere i Gentofte Kino.

Vi befinder os i Sudan i 1984, hvor en humanitær katastrofe er i gang med at udfolde sig. Hundredtusindvis af udsultede mennesker har søgt tilflugt i landet, deriblandt en kristen mor og søn, der har mistet resten af familien. Moderen spotter pludselig en vej ud af elendigheden for sønnen, da hun opdager, at USA hjælper etiopiske jøder til en ny tilværelse i Israel. Ved at skjule sønnens kristne tro kan han komme med jøderne ud af Sudan.

Hun prøver at være stærk, kigger på sin 9-årige dreng en sidste gang, beder ham så om at gå. Han skal gå ud i livet og leve det.

En dramatisk, hjerteskærende historie om en mor og hendes svære valg.

Kvinder og drømme

Andie MacDowell har hovedrollen som Marilyn i filmen 'Tara Road'. Efter sin søns tragiske død forlader hun sin mand og bytter lejlighed med Ria – en engelsk kvinde med to børn, og som netop har opdaget, at hendes mand har en affære.

I de nye omgivelser finder begge kvinder langsomt styrke til at kunne acceptere og håndtere forandringerne i deres liv – og ikke mindst leve med dem.

Opbrudstiden i slutningen af 1960'erne danner rammen om Niels Arden Oplevs film 'Drømmen,' som er den tredje film på Kinos plakat.

Den tyranniske skoleinspektør Lindum Svendsen styrer en sort skole i provinsen. Den unge og langhårede lærer fra København, Freddie Svale, er netop blevet ansat. En dag bliver eleven og landmandssønnen Frits groft mishandlet af inspektøren. Men Frits er ikke sådan at kue, han er stædig og ved hvem Martin Luther King er. Freddie Svale tager sig af Frits, og sammen med Frits' forældre Peder og Stine går de i kamp for retfærdigheden.

En kamp, der får konsekvenser for alle involverede parter. Filmen er baseret på virkelige hændelser.