En fremmed kom forbi

To anderledes personer ændrer alt i ugens premierefilm i Gentofte Kino: 'Pindsvinet' og 'Fish Tank'

'Pindsvinet' er instrueret af Mona Achache efter Muriel Barberys roman, som udkom i Danmark sidste år. Over hele Europa er romanen blevet en bestseller og sammenlignes af mange med Jostein Gaarders 'Sofies verden'.

Hovedpersonen er husets portnerske, Renée Michel (Josiane Balasko), en ikke særlig elskværdig, midaldrende kvinde, som føler sig både overset og uindtagende, og som derfor har nok i sig selv. Men bag den lidt afskrækkende facade gemmer sig et helt andet menneske. Renée er nemlig belæst udi både filosofi og litteratur med kendskab til filmhistorie og hollandske malere.

I huset bor også den intelligente 11-årige pige Paloma Josse, som er umådelig samfundsbevidst, og som måske derfor er optaget af selvmordstanker, hun ikke rigtig har tænkt sig at gøre noget drastisk ved.

En dag flytter en ældre japansk enkemand, Kakuro Ozu, ind i ejendommen. Han er distingveret og vidende, og pludselig ser både en ældre portnerske og en ung pige sig draget til denne nye spændende beboer.

Andrea Arnold hjemtog Juryens Pris i Cannes for 'Fish Tank' – præcis som hun gjorde det, da hendes debutfilm, 'Red Road', blev præsenteret i verdens fineste filmkonkurrence.

Instruktørens greb om skuespil, karakter og fortælling fornægter sig da heller ikke i historien om den unge Mia, der temmelig konstant er på kant med verden.

Mia bliver smidt ud af skolen, og hendes venner lukker hende ude, men en sommerdag kommer hendes mor hjem med en mystisk fremmed, der ser ud til at kunne ændre alt – og fylde både moderen og datterens liv med kærlighed.