Det skal der ske med Irma-butikkerne i Gentofte

Butikkerne enten lukker eller skifter navn og koncept

Det skal der ske med Irma-butikkerne i Gentofte

Foto: Allan N

Foto: Allan N

Fra 1. april er det slut med at handle i Gentoftes fire Irma-butikker. Efter 136 år lukker hele butikskæden. Det har Coop meldt ud i dag.

Lukningen sker som konsekvens af Coop-koncernens nye strategi om at samle de tre butikskæder Kvickly, SuperBrugsen og Irma i én ny supermarkedskæde, der får navnet Coop.

Det får naturligvis også konsekvenser for Irmas butikker fire butikker i Gentofte, hvor følgende kommer til at ske:

Irma på Hellerup Station lukker. Irma på Jægersborg Allé og Irma på Strandvejen bliver begge lavet om til Brugsen. Irma på Ordrupvej bliver til den nye Coop-kæde, og Irmas butik i Waterfront lukkede ved årsskiftet.

Coops nye strategi får ikke kun betydning for Irma. Med den nye struktur går koncernen fra at have otte kæder til at have tre. Indtil sidste år havde Coop-koncernen: Kvickly, SuperBrugsen, DagliBrugsen, Fakta, 365discount, Irma, Coop.dk Shopping og Coop.dk MAD. Fremover bliver det: Coop, 365discount og Brugsen.

De tre SuperBrugsen i Vangede, Gentofte og Hellerup forventes at blive lavet til Coop-butikker.

Varer lever videre

Selvom Irma lukker, vil man stadig kunne finde nogle af sine favoritvarer på butikshylderne i de nye butikker. Irma overgår nemlig til at blive et landsdækkende mærke, hvor et større antal Irma-varer vil kunne fås i alle Coop-supermarkederne.

Irmas butikker fortsætter normal drift frem til 1. april, hvorefter konverteringerne og lukningerne begynder.

På landsplan er der i alt 65 Irma-butikker. De ni største bliver til den nye Coop-kæde, 28 til 365discount og de 11 mindste til Brugsen, mens 17 lukker.