Af Søren Gath Hansen, Avnsøvej 3, Gentofte
I Villabyernes artikel om kommunens beslutning om at lukke adgangen til Filmstriben for borgerne i Gentofte er det oplyst, at beslutningen berører mere end 8.000 borgere – helt præcist 8.150.
Da borgerne jo ikke oplyser, hvor mange personer der ser med, og da mange ser filmene hjemme sammen med andre, ved kommunen vel reelt ikke, hvor mange beslutningen berører.
Et realistisk – måske endda lavt skøn – er, at hver film i gennemsnit ses af to personer. Det betyder, at mere end 16.000 Gentofteborgere – mere end 20 procent af kommunens indbyggere – mister et vigtigt kulturtilbud.
Det bliver samtidig oplyst, at Gentofteborgerne sidste år så knap 60.000 film. Da film jo normalt varer mere end halvanden time, er det mere end 100.000 timers kulturtilbud til over 16.000 borgere.
Hvilke andre af kommunens kulturtilbud når mon så bredt ud, herunder til ældre og gangbesværede?
Når Anne Hjorth fra kommunens KUltur-, Unge- og Fritidsudvalg henviser til, at der er kommet så mange andre streamingtjenester inklusive DR, er det, som Signe Lautrup-Nielsen skriver i sit læserbrev i samme avis, en misforståelse.
Jeg har selv adgang til seks forskellige kommercielle streamingtjenester samt DR, og ingen leverer samme kvalitetsindhold som Filmstriben, som jo både er en unik filmdatabase og gennem sine kuraterede forslag et kulturtilbud af høj kvalitet.
Et argument for at udelukke Gentofteborgerne fra Filmstriben kunne være at støtte vores lokale biografer, hvilket jeg i høj grad synes, man skal.
Jeg tvivler dog på, at Filmstriben er en reel konkurrent til de kommercielle film i biograferne. Det er snarere de kommercielle streamingtjenester.
Alt i alt virker udelukkelsen af borgerne i Gentofte fra Filmstribens mange kulturtilbud af høj kvalitet som en uigennemtænkt beslutning, der bygger på forkerte præmisser.
Om igen – se på reduktion af gratispoint eller en betalingsløsning.