
Hanne Salomon Hvistendahl, Ordrupvej 92, 3. th., Charlottenlund
Det er ikke filmen, jeg tænker på, men farven på asfalt. Når man ser reparationer på kommunens veje, så er der oceaner af nuancer.
Der var i Villabyerne et foto af noget ret medtaget asfalt her i kommunen, og på et tidspunkt skal der vel lægges et nyt lag.
I New York maler man hustage med hvid maling i et forsøg på at modvirke opvarmningen, storbyens andel af den globale opvarmning.
Hvis det hjælper med hvide tage frem for grå eller sorte, så er det nærliggende at tro, at også farven på asfalt kan have en betydning.
Og med denne lange 'omvej' når jeg frem til mit forslag til de kommunale myndigheder: Vælg så lys asfalt som muligt, når og hvis der skal repareres og lægges nyt lag på.
I øvrigt er det rarere som bilist at køre på den lyse asfalt, når det er mørkt. Den helt sorte er ikke rar, og afstribningen kan jo bare være reflekterende, så kan den sagtens ses. Den skal jo nok også friskes op, når der er lagt ny asfalt på.
Ville det mon gøre en forskel, hvis man i alle byer fik plantet for eksempel efeu eller rådhusvin ved alle store murflader, så vi kunne få grønnere byer i stedet for asfaltjungler?
Gentofte Kommune kunne nemt blive endnu grønnere og uden at det ville koste ret meget. Jeg gætter på, at mange, der ejer etageejendomme, vil være med til at plante, hvis det kan formodes at hjælpe – især hvis kommunen fører an i en kampagne.
Rådhusbygningen er et godt eksempel på, hvor fint det er med klatrende planter på murene. Beplantning på murene isolerer jo også.
Gentofte Kommune kunne da gøre et forsøg og måske slå et slag for, at andre kommuner agerer i samme retning. Mange bække små.