De serverede for Bob Dylan

Hellerup-restauranten Thai-lanna sevicerede pressefolk og andre på Roskilde Festivalen. Højdepunktet var dog at servere for den 65-årige rocklegende Bob Dylan.

Louise Houmøller på Roskilde Festivalen

Mere end to tons jasminris, omkring et ton kylling og et ton oksekød – det var nogenlunde, hvad hellerup-restauranten Thai-lanna på fire dage serverede i Roskilde Festivalens medieby.

Venner og familie var hidkaldt for at hjælpe restauratøren Anna og hendes mand Steen Christensen med at håndtere den store opgave, som den lille restaurant for andet år skulle magte.

Men et enkelt måltid vil Anna og Steen huske langt bedre end de tusindvis af andre – nemlig da rocklegenden Bob Dylan og hans folk helt specifikt bad om mad fra Thai-lanna ved koncerten fredag.

Da parret insisterede på, at Bob Dylan ikke skulle betale for sin mad, blev de eskorteret op bag Orange Scene, hvor de fik lov at følge koncerten fra siden af scenen med udsyn over de mange tusinde mennesker, der stod på plænen foran. En kæmpe oplevelse – og et kæmpe skulderklap at den gamle rocker valgte netop Thai-lanna blandt de mange madtilbud på årets festival.

Masser af mad

Thai-lannas telt i medieområdet kunne rumme 250 spisende gæster ad gangen. Og der var fuld drøn på i dagene fra torsdag til søndag, hvor 'restauranten' var åben.

Det er andet år, Thai-lanna servicerer gæsterne i det lukkede presseområde på Roskilde Festivalen. Desværre må de enkelte restauratører kun være i mediebyen to år ad gangen. Derfor bliver det ikke Thai-lanna, der skal servere lækre retter og sjove sjusser for presse, kendisser og andre med adgang til medieområdet. Til gengæld kan det være, at de 'almindelige' festivalgæster får mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med Thai-lanna næste år. De overvejer nemlig, om de skal ud på selve pladsen i 2007.

For som Anna og Steen siger, så er det hyggeligt og sjovt at være på festival.

Og selv om det er søndag eftermiddag, og holdet i køkkenet har været i gang i flere dage, er der stadig højt humør hos de mange hjælpere i Thai-lannas telt.