Danmarks største puslespil

500 danske skoleelever slog et slag for undervisning til alle børn i verden

Af Mikael Østergaard

I torsdags var elever fra Kildegård Privatskole og Rygaard Skole sammen med 500 andre danske skoleelever samlet ved Christiansborg for sammen at vise folketingspolitikerne, at der mangler børn i verdens skoler. Et stort puslespil gjorde budskabet klart.

"Jeg har tegnet en skole og verden, fordi det er uretfærdigt, at alle ikke har det valg at komme i skole", fortalte Nicole Gedsted Johansen fra 6.A på Rygaard Skole.

På Bertel Thorvaldsens Plads bag Folketinget samlede eleverne i samarbejde med udviklingsorganisationen IBIS et kæmpe puslespil, som på dagen blev kåret til Danmarks største puslespil af Børnenes Rekordbog. Hver brik var udformet af en skoleelev og fortalte på kreativ vis, hvad netop dette barn havde lært i skolen.

Der var 4.583 brikker i det store puslespil, som fyldte 229 kvadratmeter.

Marie Clemmensen og Sofia Dyssegaard fra 3.b på Kildegård Privatskole havde forberedt sig ekstra godt til den store dag. De var nemlig blandt de 15 udvalgte, der fik lov til at gå på talerstolen foran de mange fremmødte elever og fortælle om, hvad de har lært i skolen, og hvorfor det er vigtigt, at alle børn i verden får lov til at komme i skole.

"Det var rigtig sjovt at prøve at stå på scenen. Det var en fed oplevelse, især da de klappede ad os". fortalte de to 9-årige piger.