Cykelhygge på Jægersborg Allé

Mandag blev den 27. udgave af Tour de Charlottenlund afviklet, og nok en gang bød dagen og aftenen på god underholdning og ditto stemning. Patrick Clausen vandt eliteløbet

Foto: Ole Tradsborg

Sædvanen tro havde cykelløbet Tour de Charlottenlund lokket mange folk af huse mandag aften. Den gode stemning var i højsædet på Alléen og i sadlerne, hvor pedalatleterne sørgede for fin underholdning på den brostensbelagte Jægersborg Allé.

Lokale ungtalenter viste prøver på deres kørekunnen, hvorefter velgørenhedsløbet La Flamme Rouge blev skudt i gang. Dette 'kendisløb' blev vundet af Flemming Trøigaard, som blev efterfulgt af Kim Marcussen og Bo Hamburger på podiepladserne.

Vinderen havde endda så gode ben, at han kort efter deltog i det afsluttende eliteløb, som borgmester Hans Toft skød i gang.

Til eliteløbet var rytterne så ivrige efter at komme i gang, at det i den grad lugtede af kollektiv tyvstart, for nedtællingen fra 10 blev dårligt tilendebragt, inden borgmesteren måtte affyre startskuddet.

Og så kan det ellers være, der blev skruet op for tempoet, og et meget festligt gadeløb blev afsluttet med, at tre ryttere trak afgørende fra. Det var sidste års nummer tre, Rasmus Quaade og Casper Folsach, som begge i sidste ende kom til kort over for tempospecialisten fra Team TREFOR – Blue Water Patrick Clausen.

Den glade vinder, som deltog succesrigt i Post Danmark Rundt og derefter også sejrede i gadeløbet 28. juli i Aalborg, havde længe en god fornemmelse for sejren:

"De 'kørte' på mig på skift, fordi de ved, jeg er god på stregen. De sidste to omgange troede jeg på sejren, selv om disse gadeløb er svinehårde, især når man lige har deltaget i Post Danmark Rundt", lød det fra den glade vinder.

Glad var også Brian Holm, der står for velgørenhedsløbet. Han fik samlet hele 108.300 kr. ind til La Flamme Rouge, der støtter kræftramte. Beløbet er indsamlingsrekord for velgørenhedsløbet i Charlottenlund.