Brylcreme, koldkrigsbunker og Bo Bedre-drømme

Oplev 50'erne i Gentofte, når Historiens Dage går i luften med en perlerække af arrangementer. Det starter den 8. september, men allerede nu kan der bookes billetter

Af Mikael Østergaard

Den tilbagevendende lokale historiefestival 'Historiens Dage' sætter i år fokus på en interessant og væsentlig periode. Ikke bare i Gentoftes, men også i Danmarks historie. Man kan opleve foredrag, workshops, udstillinger og musikarrangementer, alt sammen fra 1950'erne.

"Det er fantastisk spændende, at festivalen retter blikket mod en tid, som mange mennesker jo har oplevet og selv har et forhold til. Men derudover har vi forsøgt at gøre festivalen aktuel og spændende også for børn og unge, bl.a. med et rollespil om Den kolde krig for unge i bunkeren i Bernstorffsparken", siger Mette Henriksen, tovholder på Historiens Dage i Gentofte og leder af Lokalhistorisk Arkiv. Og hun tilføjer:

"1950'erne er desuden en vigtig og spændende periode i Gentoftes historie, som både rummer et årti med klassiske kønsroller og et samfund præget af efterkrigstid og angsten for Den kolde krig. Det er også et årti med spirende ideer om ungdomsoprør og visionære tanker om en velfærdsstat".

Festivalen åbnes den 8. september af borgmester Hans Toft (K), der byder velkommen til rock og swing med 50'er bandet The Scoops.

Den 13. september kan man høre om Dan Turèlls skole i Vangede, og den 15. september slår rådhuset dørene op for en stor 50'er-fest med komiker Sebastian Dorset efterfulgt af dans til tonerne fra Det ny Tonefilmsorkester.

Se hele programmet på www.gentofte.dk/historiensdage eller hent en trykt udgave på Gentofte Bibliotekerne eller i kommunens Borgerservice. Billetter bookes på www.gentofte.billetto.dk.

Festivalen løber fra den 7.-23. september og foregår i samarbejde med Golden Days Festival. Her breder 400 arrangementer sig ud over København og rundt i hele hovedstadsregionen. Det store festivalprogram kan ses på www.goldendays.dk.