Bestseller bragt til live

Ugens premiere i Gentofte Kino er filmatiseringen af Sara Gruens 'Water for Elephants', en roman, der tilbragte mange uger på New York Times' bestsellerliste, da den udkom i 2006

Foto: Jesper Bjørn Larsen

Tag to spiseskefulde forbudt kærlighed i en magisk verden, bland det med lidt eventyr og fare, smag til med et par Oscarvindende skuespillere og tilsæt så til sidst en af de helt store hjerteknusere på det hvide lærred.

Hvis du så lader det hele stå og snurre i et par timers tid, så har du faktisk denne uges premierefilm, nemlig 'Water for Elephants' af Francis Lawrence.

De Oscarvindende skuespillere er Christoph Waltz ('Inglorious Basterds-) og Reese Witherspoon ('Walk the Line'), og den store hunk, der får pigehjerterne til at springe et slag over, er Robert Pattinson, bedst kendt fra Twilight-universet.

Filmen handler om den dyrlægestuderende Jacob, som møder og forelsker sig i Marlena, stjernen i et lidt bedaget cirkus. De finder sammen via en fælles passion for en helt speciel elefant. Men deres kærlighed er langt fra uden problemer, for Marlena er gift med den karismatiske, men farlige August.

Filmen er baseret på Sara Gruens roman af samme navn, der hurtigt blev en international bestseller, da den udkom i 2006.

Gentofte Kino tager søndag den 8. maj kl. 13 fat på en ny tradition, nemlig kinoklassikere. De lægger ud med Sydney Pollacks 'Out of Africa' fra 1985, filmen om Karen Blixens liv på sin afrikanske farm.

Storfilmen, der modtog hele syv Oscarstatuetter, har Meryl Streep, Robert Redford og Klaus Maria Brandauer i hovedrollerne.

Inden filmen fører Karen Blixen-ekspert Susanne Fabricius, cand.mag i litteratur og filmkyndig, tilskuerne ind i den store forfatterindes univers.