B1903 vandt ‘slaget om Gentofte’

Et taktisk godt indstillet B1903-hold vandt en fortjent 2-0 sejr i lokalopgøret mod Jægersborg

Foto: Joakim Weibel

B1903 ligner mere og mere et hold, der for anden sæson i træk rykker op. Fire runder før det hele afgøres, ligger klubben i hvert fald på 1. pladsen og har dermed gode kort på hånden.

Lørdag eftermiddag ramlede B1903 sammen med lokalrivalerne fra Jægersborg i en kamp, hvor pointene var ekstremt vigtige for begge klubber. For Jægersborgs vedkommende var det ved at være sidste chance, hvis oprykning fortsat skulle være inden for rækkevidde.

At det var gæsterne fra Jægersborg, der havde mest at spille for, var ikke til at se i kampens første 45 minutter. B1903 stod godt på banen, og i det 25 minut fik store Thomas Lundby lidt heldigt scoret med hovedet fra en spids vinkel. Værterne fotsatte med at være det bedste hold halvlegen ud. Ikke med det stort anlagte spil, men i stedet ud fra en defensiv, som ikke gav noget unødvendigt væk. Samtidig fik holdet tilspillet sig enkelte store muligheder på kontraangreb. Så det var derfor helt i overenstemmelse med spillet, at Kim Madsen fem minutter før pausen med et tørt spark fra distancen kunne bringe hjemmeholdet yderligere i front på Andreas Teis' flotte oplæg.

Efter pausen overlod B1903 alt spillet til gæsterne, som trods flere helhjertede forsøg ikke formåede at bringe spændingen tilbage i opgøret. Jægersborgs små hurtige spillere kunne ikke matche 03'ernes fysik, så det blev aldrig rigtig farligt.

Med blot fire kampe tilbage har B1903 derfor alle muligheder for at rykke op. En eventuel oprykning, som træner Michael Kristensen dog ser mere som nød end af lyst:

"Vi er stort set lige rykket op fra Københavnsserien, og engang imellem skal man lige stoppe op for at finde sit niveau. Men strukturen ændres efter sæsonen, så kval. rækken rykkes et niveau ned, og man derfor skal tilbage i Københavnsserien, hvis ikke man rykker op. Det er vi ikke så interesserede i og går derfor selvfølgelig efter at spille i Danmarksserien efter sommerpausen. Vi har i år fået skabt et godt defensivt fundament, så vi ikke lukker mange mål ind. Vores problem kan til tider være, at vi har det lidt svært frem ad banen, men den slags tager tid at spille ind. Vi spiller en fremragende 1. halvleg mod Jægersborg for så at melde os mere eller mindre ud efter pausen, og det går selvfølgelig ikke", siger B1903-træner Michael Kristensen.

Jægersborg ude af opløb

Med nederlaget skal der mirakler til, hvis Jægersborg fortsat skal gøre sig forhåbninger om at blande sig i oprykningsstriden. De har dog kun tre point op til 3. pladsen, der giver kvalifikationskampe mod nummer tre fra en anden pulje, og det er nok den mulighed, klubben nu skal forfølge, da både Lyngby og B1903 har fået skabt sig et hul til de nærmeste forfølgere.

Holdenes kommende kampe spilles som følger:

B1903-Hvidovre den 31. maj kl. 13 på anlægget ved Lyngbyvejen

Albertslund-Jægersborg den 31. maj kl. 15