Asterix i Kino

Noget så usædvanligt som en danskproduceret fransk tegnefilm med dansk tale får danmarkspremiere på fredag.

De fleste kender Asterix, hans ven Obelix og den sympatiske hund Idéfiks. Nu er en ny tegnefilm om de gæve gallere klar til at indtage de danske biografer, når 'Asterix og vikingerne' får danmarkspremiere i Gentofte Kino på fredag.

Filmen er produceret af danske A. Film, som tidligere har stået bag succesrige animationsfilm som 'Jungledyret Hugo' og 'Terkel i knibe.' Manuskriptet til filmen er fransk, men når den ruller over lærredet i Kino, er det danske skuespillere som Jesper Asholt, Dejan Cukic og Helle Fagralid, der lægger stemmer til gallernes eventyr i selskab med vikingerne i nord.

Flyvende frygt

Langt mod nord lægger vikingerne skumle planer. Deres troldmand Runograf har nemlig fortalt, at der i Gallien findes et folk, som kan flyve, hvis de viser frygt. Men vikingerne kender ikke til frygt og planlægger derfor et hensynsløst togt for at kidnappe en galler, der kan vise dem, hvad frygt er.

Samtidig venter en stor begivenhed indbyggerne i den lille gallerby. Høvding Majestixs nevø, Provoix, har meldt sin ankomst, og Asterix og Obelix er stillet over for en næsten umulig opgave – de skal forsøge at få et rigtigt mandfolk ud af bangebuksen! Ulykken indtræffer dog, da Provoix bliver kidnappet og bortført af vikingerne, så Asterix og Obelix må drage til det kolde Nord for at befri ham. Provoix forelsker sig imidlertid i vikingehøvdingens datter, Abba, og er slet ikke klar over, hvilken fare han befinder sig i.