Amerikanske gymnasieelever giver koncert

En musikals udveksling mellem Ordrup Gymnasium og to amerikanske highschools afrundes med koncert på Charlottenlund slot

Amerikanske gymnasieelever giver koncert

Pressefoto

Tirsdag den 28. marts er der koncert på Charlottenlund Slot, hvor to amerikanske vokalensembler gæster slottet.

Det er vokalensemblet B-Flats bestående af 16 piger fra den amerikanske highschool The Baldwin School i Philadelphia og drengekoret ”The Notables” – et legendarisk kor bestående af 16 highschool drenge fra den prestigefyldte skole Haverford School, Philadelphia, der giver koncert.

Det skriver Ordrup Gymnasium i en pressemeddelelse.

Alle eleverne fra korene bor privat hos elever fra Ordrup Gymnasium, imens de er i Danmark. Den musikalske udveksling har fungeret siden 2011, hvor Ordrup Gymnasium første gang modtog The Notables.

Kemien var god og der blev etableret et godt samarbejde mellem musiklærerne på de tre skoler. På baggrund af besøget etablerede Ordrup Gymnasium et elitekor, Be Sharp, som optræder til lokale private fester samt til skolens arrangementer.

“Kemien mellem de danske og amerikanske unge er måske særlig god, da det musikalske arbejde betyder, at de møder hinanden i de musikalske fællesskaber. De lytter til hinanden og bliver inspireret til at blive bedre,” skriver Ordrup Gymnasium.

Danske rødder

Kontakten til Ordrup Gymnasium blev oprindeligt skabt af en tidligere Gentofte-borger, Anne-Mette Hansell. Hun flyttede til USA som ung og har boet hele sit voksenliv i USA. Hun har været ansat på The Baldwin School, og hendes egne børn har gået på The Baldwin School og Haverford.

Anne-Mette Hansells nevøer gik på Ordrup Gymnasium, og derfor var det naturligt, at der blev taget kontakt til Ordrup Gymnasium, da The Notables første gang besøgte Danmark.

De amerikanske kor er vokalensembler, der synger blandet repertoire- både klassisk og rytmisk. Koncerten starter klokken 19.30 og billetter kan købes via linket her.

naja