Ægtepar åbner ny restaurant med bistromad i Gentofte

Gentofte Bistro åbner snart på Gentoftegade. Bag restauranten står en tjeneruddannet serieiværksætter og hans hustru

Fra D’Angleterre til bistro: Ægtepar slår dørene op til ny restaurant

Nanna Smed og Thomas Holm Jensen slår snart dørene op til Gentofte Bistro. Foto: Joachim Christensen

I 13 år har ægteparret Nanna Smed og Thomas Holm Jensen boet i Gentofte, og i næsten alle årene har de tænkt, at Gentofte manglede et godt spisested i klassen midt mellem Jordnærs Michelinkøkken og de udmærkede pizzeriaer.

De har længe tænkt, at de selv skulle åbne den restaurant, de gik og savnede, og gennem årene har de spærret øjnene op, når der stod ’til afståelse’ i butiksvinduerne i, de har spurgt på nogle lokaler og haft et godt øje for andre, men uden det materialiserede sig.

Før nu. Nu har parret endelig taget skridtet og er klar med Gentofte Bistro, der åbner den 14. april i sushi-restaurantens gamle lokaler på Gentoftegade.

Villabyerne fik lov at besøge det energiske værts- og ægtepar, mens kokkene trænede i køkkenet, og spiselokalerne var fyldt med stiger og afdækningspapir.

I over 10 år har parret drejet hovedet en ekstra gang, når der var lokaler til afståelse i Gentoftegade. Nu ringede de selv til ejeren af den tidligere sushi-restaurant, og han viste sig klar til at sælge. Foto: Joachim Christensen

“Vi glæder os helt vildt. Det bliver fantastisk at få lov til at danne ramme om et sted, hvor folk kommer for at hygge sig,” siger Thomas Holm Jensen.

For ham bliver Gentofte Bistro et mere end fuldtidsprojekt, mens hans hustru vil dele sin tid mellem restauranten og sit deltidsarbejde i akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital.

Tjener og iværksætter

Thomas Holm Jensen er oprindelig tjeneruddannet fra D’Angleterre. Han kan også prale af at have åbnet Danmarks første kaffebar på Strøget, før ’coffee to go’ endnu var en ting, men siden har han haft mere succes med andre virksomheder.

Den seneste solgte han for to år siden og fik lidt penge på lommen, som han siger. Derfor er det også lidt en gammel drøm, der nu er overskud til at forløse, når hans 13. virksomhed som selvstændig bliver den bistro, han har haft i tankerne i så mange år.

“Jeg kender godt folk i branchen, så jeg ved, hvor meget man skal knokle for bare at få et lille overskud. Men jeg ønsker mig heller ikke mere end det, så vil jeg være meget tilfreds,” siger han.

Entusiasmen er ikke til at tage fejl af, når han taler om alt fra tankerne om indretning, at alle vine kan købes pr. glas, menukortet, den varme modtagelse, eller spændingen ved at skulle møde sine kunder i Netto.

Og bistroen, som parret drømmer om bliver et hverdagsstamsted for Gentofte-borgerne, er mest af alt bygget på deres energi, og deres egen smag.

Baren er fra Sydfrankrig, fortæller han, vinskabet fra Italien, kokkene oprindeligt fra Nepal og Bangladesh, for danske kokke hænger ikke på træerne, og menuen med klassikere som jomfruhummerbisque, rørt tatar, moules frites, rib-eye og pariserbøf suppleres med biksemad.

“Vi ved godt, det ikke er en fransk bistroret, men vi kan godt lide den,” som Thomas Holm Jensen siger.

Der skal være højt til loftet og gerne noget for alle – også prismæssigt.

Lokal glæde

Og lokalområdets opbakning inden åbningen har også gjort stort indtryk på dem. Det gælder både for Slagter Broe og Ostebutikken Bon Fromage, som de køber ind hos, de mange andre forretningsdrivende i gaden, som er blevet budt på prøvesmagninger og de forbipasserende, nysgerrige borgere, der glæder sig og spørger ind i stor stil.

“Vi er overvældede over, hvor fantastisk det er. Vi har ikke gjort nogen reklame, bare slået op på Facebook og Instagram, og vi har allerede over 250 gæster, der har booket,” siger Nanna Smed.

“Folk skriver hurra og siger, at de elsker det og ’fedt, I tør’. Det er på en eller anden måde meget anti-jantelov. De stikker hovedet ind og spørger om vores gulve, menuen og om man må have hund med. Det er skønt at mærke interessen,” siger hun.

Og Thomas Holm Jensens krop sitrer også af den særlige iværksætterånd og stemning, han kender så godt.

De sydøstasiatiske kokke har arbejdet i Portugal, London og København og efter en måneds træning og oplæring i Gentofte Bistro er der også styr på det fransk-danske bistrokøkken. Foto: Joachim Christensen
Nanna Smed og Thomas Holm Jensen slår snart dørene op til Gentofte Bistro. Foto: Joachim Christensen

“Der er jo også lidt landsbystemning i Gentofte og Gentoftegade. Folk kender hinanden, og vi man mærke, at folk vinker til én nede i Netto på en anden måde nu,” siger han.

Så vil det vise sig, om de fortsætter med at hilse pænt, når de først har besøgt bistroen.

“Det er selvfølgelig lidt skræmmende, at kunderne er nogen, vi ser igen i byen, møder i Netto, er til forældremøde med. Men det skal jo bare være et sted, hvor man kan være sig selv. Man må gerne komme i jakkesæt, men også i joggingsæt, det skal være uformelt,” siger han.

Gentofte Bistro åbner på Gentoftegade 47 den 14. april. Der er åbent fra kl. 10 om formiddagen til kl. 21 om aftenen, torsdag-lørdag til kl. 22. Mandag er der lukket.