Ud med kamphundene i Farum Midtpunkt

Foto: Liselotte Sabroe, Jimmy Rømer
ARKIVFOTO. Der må ikke gå ulovlige kamphunde rundt i Danmark. Det mener Venstre, der vil have justitsministeren til at gribe ind. (se Ritzau historie 261822) Kamphunden Tiger. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2008)
ARKIVFOTO. Der må ikke gå ulovlige kamphunde rundt i Danmark. Det mener Venstre, der vil have justitsministeren til at gribe ind. (se Ritzau historie 261822) Kamphunden Tiger. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2008) Scanpix Danmark

Farum: Tålmodigheden med kamp- og muskelhundene i Farum Midtpunkt er sluppet op. Blokrådets Forretningsudvalg har efter måneders diskussioner med et klart flertal vedtaget, at der fremover ikke må anskaffes kamp- og muskelhunde i de 1645 boliger, der huser cirka 4000 borgere.

Forud er gået en lang debat mellem beboere, der har følt sig utrygge ved hundene samt hundeejere, der mener, at netop deres hunde ikke er noget problem.

Der har været episoder i Farum Midtpunkt, og det førte til, at der indløb et forslag om et forbud mod hundene til Blokrådets Forretningsudvalg.

En række hundeejere har foreslået, at der indføres adfærdstests på de enkelte hunde på ejerens regning, indføres et lokalt "dyrepoliti", der også skal fungere som klagenævn, samt holdes nøje øje med de pågældende hunde – og ikke mindst deres ejere.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.