Friluftsrådet har uddelt 22,3 mio. kr. fra Udlodningsmidler til Friluftsliv til 201 projekter over hele landet, som skal være med til at skabe bedre muligheder for friluftsliv og øge befolkningens naturforståelse.
Blandt projekterne er tre projekter i Furesø Kommune.
Fritidsklubben Furesøgaard har fået 120.000 kroner i støtte til at etablere Furesøgård Superdrivhus. I drivhuset skal børn dyrke og tilberede afgrøder. Målgruppen er 3.-9. klasse.
Det andet projekt, der har fået støtte i Furesø, er til klatrestammer på Naturstøttepunkt Hjortøgaard. De 50.000 kroner, projektet er tildelt, bliver brugt som tilskud til at få etableret en klatrefacilitet i et rekreativt område i form af to egestammer med klatregreb, som er særligt målrettet de 8-14 årige.
Endelig har Farum Lilleskole fået tildelt 46.000 kroner som tilskud til materialer til etablering af et overdækket uderum på en skråning, der skal bruges til undervisning og oplevelser i naturen.
Friluftsrådets direktør Winni Grosbøll glæder sig over at kunne støtte de mange gode initiativer.
– Naturoplevelser og friluftsaktiviteter bør være en del af alle børns hverdag, men det er desværre langt fra tilfældet i dag. Derfor er vi rigtig glade for at kunne støtte så mange gode projekter, der styrker børnenes muligheder for at komme ud i det fri. Naturen kan blandt andet give børn og unge en mental balance og ro, som de kan nyde godt af hele livet, siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet, i en pressemeddelelse.
Stærke frivillige kræfter
Over 60 procent af de projekter, der har fået tilskud, er drevet af frivillige foreninger og organisationer.
– Det er fantastisk at se, hvor mange ildsjæle der brænder for at skabe bedre muligheder for friluftsliv og naturoplevelser både til lands og til vands. Lige fra formidlings- og oplevelsesruter, balance- og motorikbaner i naturen, bålhytter, shelterpladser og MTB-ruter til badebroer, saunaer til vinterbadning og så videre, siger Winni Grosbøll.
Friluftsrådet har også lagt vægt på at støtte projekter, hvor der er taget hensyn til at begrænse den miljømæssige belastning. Mange af de støttede projekter har således indtænkt miljømæssigt mere bæredygtige løsninger. Det kan for eksempel være brug af genbrugsmaterialer eller miljøcertificerede og langtidsholdbare materialer, forskellige tiltag for at øge biodiversiteten lokalt eller deleordninger, hvor friluftsudstyr udlånes til en bred målgruppe.
I alt 32 projekter i Region Hovedstaden har fået tilskud.
