Torskedumt hærværk

Foto: Jimmy Rømer
Papircontainere, hække og træ blev udsat for hærværk nytårsnat i Kirke Værløse.
Papircontainere, hække og træ blev udsat for hærværk nytårsnat i Kirke Værløse.

Papir- og glascontainerne på torvet i Kirke Værløse op til Netto-butikken blev nytårsnat udsat for hærværk.

Ukendte gerningsmænd antændte containerne, som udbrændte totalt. Kun resterne af en enkelt af dem står endnu tilbage i smeltet tilstand. De øvrige er brændt helt væk. Den bagvedliggende bøgehæk og et pænt stort træ er ligeledes brændt af og skal derfor erstattes.

Borgere i nærheden af torvet har kunnet fortælle om sirener og politi ved tre-tiden om natten, men da var det formentlig for sent at gøre noget ved branden og at finde gerningsmændene.

– Det kan undre, at der fortsat bliver fyret vanvittigt meget fyrværkeri af overalt i Kirke Værløse, eftersom det er det eneste lokalområde i hele Furesø Kommune, hvor der er totalt fyrværkeriforbud på grund af de mange stråtækte huse i landsbyen, hvilket ingen kan være i tvivl om, da forbuddet har eksisteret i årevis og da kommunen også tydeligt informerer om forbuddet, lyder det fra en borger i Kirke Værløse.

En anden borger mener dog, at hvis forbuddet skal overholdes, må kommunen sørge for det, uden at den pågældende kommer med et bud på, hvordan det skulle kunne lade sig gøre.

– Det er trist at konstatere, at voksne mennesker er så ligeglade med vores fine bevaringsværdige landsby og tilsyneladende ikke mener, at de skal overholde forbuddet. Det er ikke bare dumdristigt at fyre fyrværkeri af, det er decideret torskedumt og respektløst over for fællesskabet, siger Charlotte Søllner Hernø til Frederiksborg Amts Avis.