Tophold siger nej til plads i Basketligaen

Foto: Rudi Dalsgaard

Basketball: Når Værløse og Falcon tirsdag aften begynder deres duel i nedrykningsspillet, er det med udsigt til at rykke ud af landets bedste række, hvis man samlet taber serien på fem kampe.

Men når det sidste slutsignal har lydt, kan resultatet vise sig ligegyldigt, for hvis ikke der er en oprykker fra 1. division, kan Falcon eller Værløse blive i den bedste række.

Og det tegner til at være et meget sandsynligt scenarie, for hverken nummer ét eller to i 1. divisions grundspil, Virum og Stevnsgade, har nogen umiddelbare planer om at lægge billet ind på en ligaplads.

– Virum har ingen planer om at rykke op, og det har været en fælles beslutning, som spillerne også er orienteret om. Det belv besluttet omkring jul. Det er ikke det rette tidspunkt for holdet, selv om der er mange talentfulde spillere, siger Mads Christensen, cheftræner i Virum.

Han har ellers ført holdet igennem et fremragende grundspil med bare et enkelt nederlag i 22 kampe. Dog måtte man se sig slået i den anden kvartfinale af BMI Bloodhounds, så nu venter en tredje og afgørende kampe.

– Vi ville have svært ved at skaffe de midler, der skal til, og samtidig er det et uhyre ungt hold med fem ud af 13 spillere, der reelt er ynglingespillere. Skulle det hold op i ligae ville det kræve forstærkninger udefra, og så ville det tage spilletid fra de unge talenter. Der vil klubben hellere give de unge chancen, siger Mads Christensen.

Stevnsgade melder stop

Nummer to i grundspillet, Stevnsgade, gør sig mange af de samme overvejelser, men kæmper først og fremmest med hjemmebanen i Nørrebrohallen.

– Jeg ved ikke lige nu, hvad jeg skal svare på spørgsmålet, om vi vil rykke op. Vi har dels en dialog med kommunen omkring Nørrebrohallen, dels er der noget økonomi, der skal løftes, og så skal vi også vinde slutspillet først. Det vil ikke være nok for os at blive nummer to og så få pladsen fra nummer ét, hvis de ikke vil rykke på, siger Ove Thelin, formand i Stevnsgade Basketball.

– Det vil kræve penge at rykke op, og som formand vil jeg ikke sidde og skulle vende hver en krone, men vi har nogen, der arbejder med at se, om vi kan finde nogle penge.

Hvad Nørrebrohallen angår har man den udfordring, at den reelt kun kan huse 150 tilskuere, hvilket man ikke kommer langt med i liga-sammenhæng. En løsning kunne være at gå med i det københavnske samarbejde mellem BMS og Falcon. Men den vej kommer Stevnsgade heller ikke til at gå.

– Det har vi sagt nej til for et par uger siden. Det projekt er faldet til jorden. Vi er ikke modne til det og er i en opbygningsfase på alle måder. Så det har ikke vores interesse, slår Ove Thelin fast.

De resterende hold i 1. divisions slutspil er udover Virum og Stevnsgade er Solrød, Lemvig, Aarhus BF og BMI Bloodhounds. Holdene skal inden 1. april tilkendegive, om de vil rykke op. Vinderen af slutspillet får tilbudt pladsen i ligaen, men den kan efterfølgende blive givet til nummer to, hvis vinderen ikke ønsker at bruge den.