Straffebøvl gentog sig i FCN

Fodbold: Anfører Kian Hansen pegede på Ernest Nuamah som sparker i stedet for Emiliano Marcondes, og så brændte ghaneseren.

Brøndby IFs Mads Hermansen jubler efter at have taget et straffe under 3F Superligakampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF.

Foto: Mads Claus Rasmussen

FC Nordsjælland slap med skrækken søndag aften, da et brændt straffespark i sidste minut endte med at være ligegyldigt, da Ernest Nuamah kort inde i overtiden scorede til 2-1 mod Brøndby.

Men det ændrer ikke på, at FC Nordsjælland for anden gang i denne sæson bøvlede med rækkefølgen på straffesparksskytterne.

Emiliano Marcondes stod til at skulle sparke, men anfører Kian Hansen pegede i stedet for på Ernest Nuamah, som så brændte.

En nærmest tro kopi af en situation fra efteråret, hvor straffeskytten Andreas Schjelderup gav bolden til Mads Kristian Hansen, som brændte ved stillingen 1-0. Kort efter fik FCN et rørt kort, og AGF endte med at udligne til 1-1.

Og nu var den så gal igen mod Brøndby.

– Vi har en rækkefølge, og det er egentlig Emiliano, der skal sparke, hvor jeg så vælger, at det skal være Ernest, fordi jeg har så stor tro på ham – og han har stor selvtillid lige nu. Han havde spillet en fantastisk kamp, og jeg troede 100 procent på ham. Så den tager jeg på min kappe, siger FCN-anfører Kian Hansen, der så så Nuamah brænde.

– Jeg troede, det var løgn. Men så viser han stærkt mentalitet lige efter, og det er høj klasse. Selvfølgelig er jeg lettet, men var det blevet 1-1, så havde jeg også stillet mig op foran drengene og taget den på min kappe. Sådan er fodbold.

Cheftræner Johannes Hoff Thorup tog situationen roligt. Han valgte at fokusere på, at alle aftaler blev overholdt – inklusive den, at anfører må tage beslutninger på banen.

– Det er en af styrkerne i vores hold. Vi er flere, der kan byde ind, og vi har en anfører, der har rigtig meget at skulle have sagt. Det bliver han ved med, for mange af de ting, han har sagt, har været meget gode. Han har mandat til at tage den beslutning, som han synes er den rette. Og han var den første til at rejse sig i omklædningen og sige, at han beklagede – men at Ernest var godt kørende, og at han ville give ham det straffespark, siger Johannes Hoff Thorup.

– Han og Emiliano har mandat til at bestemme – også i forhold til, hvordan kampen forløber. Der er noget mentalt i det – også for angribere. Føler man, at man har tur i den, og Ernest havde lige lavet et flot mål i starten af anden halvleg. Jeg tror ikke, vi går ind og laver ret meget om på det.

– Listen er med de to navne, fordi de begge er gode straffesparksskytter og gode i en kulisse med mange tilskuere. Det har de mandat til, og det er jeg tryg ved.

Brøndby IFs Mads Hermansen jubler efter at have taget et straffe under 3F Superligakampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF på Right to Dream Park i Farum, søndag den 19. marts 2023. FC Nordsjælland vinder kampen 2-1.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
FC Nordsjællands Ernest Nuamah jubler efter scoring under 3F Superligakampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF på Right to Dream Park i Farum, søndag den 19. marts 2023. FC Nordsjælland vinder kampen 2-1.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)