Stolt anfører: Havde ikke vundet for et halvt år siden

Fodbold: FC Nordsjællands defensiv har været holdets stærkeste kort, men anfører Kian Hansen er langt fra tilfreds trods fire sejre i fire kampe.

FC Nordsjællands Kian Hansen og Viborg FFs Christian Sørensen. Superligakampen mellem FC Nordsjælland og Viborg FF i Farum lørdag den 6. august 2022. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC Nordsjællands Kian Hansen og Viborg FFs Christian Sørensen. Superligakampen mellem FC Nordsjælland og Viborg FF i Farum lørdag den 6. august 2022. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Foto: Claus Bech

Fire sejre ud af fire mulige en hel del at smile over FC Nordsjælland, der bankede point 10, 11 og 12 ind på kontoen lørdag ved at vinde 1-0 over Viborg.

Specielt defensivt har FCN-holdet vist en nærmest uhørt stabilitet og styrke, hvilket anfører Kian Hansen efter sejren over Viborg var meget tilfreds – med dén del, vel at mærke.

– Jeg er sindssyg stolt over, at vi har lært at vinde sådan nogle kampe. Går vi et halvt år tilbage, så havde vi aldrig fået tre point i sådan en kamp. Vi har virkelig lært noget af det kvalifikationsspil i foråret, og det gør, at vi står bedre rustet og kan krige dem hjem, lagde Kian Hansen ud, inden han fortsatte:

– Men jeg er ærgerlig over, at vi kommer ned og stå i så lang en periode. Det er vel en halv time, vi snakker om. Det er jeg ikke tilfreds med på hjemmebane. Men at vi kan stå så lavt og give så lidt væk, det er stærkt.

Anføreren noterer sig også et klogere FCN-hold, der ind i mellem helt bevidst trækker tiden og får ødelagt noget af den rytme, modstanderne er inde i.

– Det handler også om at ”spille spillet”. Førhen har vi nok forhastet os i nogle perioder ved at sætte spillet i gang for hurtigt og fået nogle dumme omstillinger imod os. Nu har vi en målmand, der trækker et gult kort, når det er nødvendigt. Vi er blevet klogere og ”spiller kampen”. Det er forkert at sige, at vi lægger os ned, men vi er okay til at få trukket noget tid, når det er brugbart, siger Kian Hansen.

Men så er det også ved at være slut med tilfredsheden. For at blive trykket baglæns i en halv time på hjemmebane er ikke noget, FC Nordsjælland er vant til eller har lyst til.

– Jeg forlanger mere af holdet, så vi kan have længere perioder på bolden, som vi havde i første halvleg. For så ville vi have kunnet kreere store chancer, siger Kian Hansen og fortsætter:

– Der er sindssygt meget at gå på, og vi skal se noget video på vores anden halvleg. For det er langt fra godt nok. Vi skal tage det positive med, at vi kan stille os lavt og krige den hjem. Og så må vi se på, hvorfor vi ikke er gode nok på bolden og i presset i anden halvleg.

– Jeg træner med de her drenge hver dag og ser, hvor gode de er. Så at vi spiller sådan her på hjemmebane i 30 minutter, det er ikke godt nok. Specielt ikke på hjemmebane. Så der er noget, vi skal have kigget på.

FC Nordsjællands Kian Hansen og Viborg FFs Christian Sørensen. Superligakampen mellem FC Nordsjælland og Viborg FF i Farum lørdag den 6. august 2022. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix Foto: fotograf@clausbech.dk